Archiefbeeld van Bernard Tapie. De zakenman en oud-minister was vandaag niet aanwezig op de zitting.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Bernard Tapie. De zakenman en oud-minister was vandaag niet aanwezig op de zitting. © EPA

Bernard Tapie vrijgesproken in zaak van frauduleuze deal

De correctionele rechtbank van Parijs heeft de zakenman en oud-minister Bernard Tapie vandaag bij verstek ontslagen van rechtsvervolging. Hij werd beschuldigd van fraude bij een omstreden arbitragebeslissing uit 2008. Het parket had vijf jaar cel gevorderd.

2 reacties

 • Karel Brus

  2 jaar geleden
  Het verbaast me dat u niet vermeldt dat Cristine Lagarde dat bedrag aan Tapie toekende, als minister. Nu zij bij de ECB komt, moet ze plotsklaps "schoon" gewassen worden.
 • Cécile De Boysere

  2 jaar geleden
  1 maand 'onterecht' pensioen geïnd door een fout van het stadhuis maar niet teruggestort en ik ben 'tijdelijk' geschorst en een crimineel... Ik had er zelfs nooit op gelet, het was mijn sociaal werkster die de fout zag maar toen had ik een brief van het gerecht. Lap.
 1. Video toont onrust aan restaurant in Utrecht vanwege negeren coronacheck, gemeente grijpt in en vervangt sloten van de zaak
  Play
  20

  Video toont onrust aan restaurant in Utrecht vanwege negeren corona­check, gemeente grijpt in en vervangt sloten van de zaak

  De Nederlandse gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant ‘Waku Waku’ in de stad, nadat de uitbater weigerde om de CoronaCheck-app (het Nederlandse Covid Safe Ticket, red.) bij bezoekers te controleren. Het restaurant zou normaal om 13.00 uur openen, maar dat gaat nu niet. Gisteren was het nog erg onrustig aan de zaak. Ook nu zijn er veel belangstellenden aanwezig in de buurt, agenten en andere handhavers zijn ter plaatse om de boel rustig te houden.