Silvio Berlusconi
Volledig scherm
Silvio Berlusconi © EPA

Berlusconi wel, Mussolini's niet naar Europees Parlement

Caio Giulio Cesare Mussolini, achterkleinzoon van dictator Benito Mussolini, heeft gisteren bij de Europese verkiezingen in Italië geen zetel in de wacht kunnen slepen. Ook kleindochter Alessandra van Forza Italia haalde het Europees Parlement niet, in tegenstelling tot boegbeeld Silvio Berlusconi. 

1 reactie

 • Marc Geerts

  2 jaar geleden
  Berlusconi ??? Moest die niet in de jail zitten ? Wel wel wel, zelfs criminelen kunnen in het Europees Parlement zetelen, maar ja hij is niet de enige crimineel daar.
 1. Internationale pers ziet “grote winst voor populistische, eurosceptische en anti-immigrantenpartijen” in Europa

  Internatio­na­le pers ziet “grote winst voor populisti­sche, euroscepti­sche en an­ti-immigran­ten­par­tij­en” in Europa

  De kranten zetten internationaal op hun voorpagina’s de forse ruk naar rechts van heel wat Europese kiezers. De Franse krant Le Monde vat het eenvoudig samen: “Extreemrechts wordt de grootste in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk”. Aan de andere zijde van het politieke spectrum scoorden ook de Groenen in Europa goed. Buiten Europa blijkt er een minder interesse voor de verkiezingsuitslag. De New York Times opent haar website er wel mee en titelt op “de groeiende verdeeldheid over de toekomst van de Unie”. CNN ziet een “grote winst voor populistische, eurosceptische en anti-immigrantenpartijen”.
 2. Vluchtelingen op Lesbos mogen door avondklok één keer per week 3 uur naar buiten: “Het is hier net een gevangenis”
  PREMIUM

  Vluchtelin­gen op Lesbos mogen door avondklok één keer per week 3 uur naar buiten: “Het is hier net een gevangenis”

  Nadat het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos begin september afbrandde, zei iedereen: zo'n mensonterend kamp mag er nooit meer komen. Maar alle inspanningen van belangenorganisaties ten spijt, de vluchtelingen leven er nog steeds in erbarmelijke omstandigheden: “Zelfs de kinderen zijn hier gedeprimeerd. Iedereen is gefrustreerd en moe van het wachten."
 1. Britse coronapatiënt Tony (73) sterft kort na emotioneel interview: “Ik mis mijn vrouw verschrikkelijk”
  11

  Britse coronapa­tiënt Tony (73) sterft kort na emotioneel interview: “Ik mis mijn vrouw verschrik­ke­lijk”

  Londen is momenteel het epicentrum van de coronapandemie in het Verenigd Koninkrijk. In de Britse hoofdstad liggen meer dan 7.000 coronapatiënten in het ziekenhuis. Ongeveer een op de zes ligt op intensieve zorg en wordt beademd. In een hartverscheurende documentaire toont de Britse zender Sky News de gruwel in het Royal Free Hospital en het Barnet Hospital in Londen.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig