Mensen protesteren tegen de kandidatuur van Silvio Berlusconi als president van de Italiaanse republiek. 'De quirinaal (een van de officiële residenties van de Italiaanse president, red.) is geen bunga bunga', staat er op de borden geschreven.
Volledig scherm
Mensen protesteren tegen de kandidatuur van Silvio Berlusconi als president van de Italiaanse republiek. 'De quirinaal (een van de officiële residenties van de Italiaanse president, red.) is geen bunga bunga', staat er op de borden geschreven. © AFP

Berlusconi of Draghi? Italiaanse politici kiezen nieuwe president

In Italië wordt op maandag 24 januari een nieuw staatshoofd gekozen. Het tweekamerparlement komt dan bijeen voor de verkiezing van de president van de republiek. Het is echter meer een politiek spel dan een echte verkiezing. Huidig premier en oud-voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi lijkt de favoriet te zijn, maar rechts ziet liever ex-premier Silvio Berlusconi president worden.

  1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland stelt opheffing van sancties als voorwaarde om voedselcrisis te vermijden - Zelensky: “Oekraïne blijft vechten totdat het al zijn territorium terug heeft”

    LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland stelt opheffing van sancties als voorwaarde om voedselcri­sis te vermijden - Zelensky: “Oekraïne blijft vechten totdat het al zijn territori­um terug heeft”

    De Oekraïense president Volodimir Zelensky wil geen Oekraïens gebied opgeven in ruil voor vrede. Dat heeft hij gezegd op een evenement in het kader van het Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Zelensky zei ook dat hij openstaat voor nieuwe vredesgesprekken, maar enkel als Rusland zich terugtrekt uit de gebieden waar het was voor de oorlog in februari begon. Bovendien wil hij enkel onderhandelen met Poetin zelf. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.