Silvio Berlusconi
Volledig scherm
Silvio Berlusconi © EPA

Berlusconi lijkt presidentscampagne af te blazen

Silvio Berlusconi lijkt af te zien van zijn gooi naar het presidentschap van Italië. Die stap zou de kansen van huidig premier Mario Draghi (74) om staatshoofd te worden vergroten.

 1. Het lijkt Italië voor de wind te gaan, “maar met een Europese voetbaltitel is het sociale bloedbad niet opgelost”
  PREMIUM

  Het lijkt Italië voor de wind te gaan, “maar met een Europese voetbalti­tel is het sociale bloedbad niet opgelost”

  Ze hebben het Eurovisiesongfestival gewonnen, ze zijn Europees kampioen voetbal, ze hebben lage Covidcijfers en op politiek vlak is het er eindelijk eens rustig. Vanop een afstand lijkt het Italië weer helemaal voor de wind te gaan. Vlamingen in de laars van Europa nuanceren dat. “Eenmaal de overwinningsroes voorbij is zullen de problemen nog even groot zijn.”
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 3. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. Politicoloog Hendrik Vos: “Berlusconi is niet grote kanshebber om Italiaans president te worden, maar met hem weet je maar nooit”
  PREMIUM

  Politico­loog Hendrik Vos: “Berlusconi is niet grote kanshebber om Italiaans president te worden, maar met hem weet je maar nooit”

  De Italiaanse centrum- en ultrarechtse partijen steunen de 85-jarige ex-premier Silvio Berlusconi om de volgende president van Italië te worden. De partijloze huidige premier Mario Draghi (74) geniet de steun van de centrumlinkse Democratische Partij. Draghi lijkt de grootste kanshebber. “Al weet je met Berlusconi nooit, hij is al zoveel keren uit zijn as herrezen”, meent politicoloog Hendrik Vos (UGent).