Duitse bondskanselier Olaf Scholz en Palestijnse President Mahmoud Abbas in Berlijn op 16 augustus.
Volledig scherm
Duitse bondskanselier Olaf Scholz en Palestijnse President Mahmoud Abbas in Berlijn op 16 augustus. © REUTERS

Berlijnse politie opent onderzoek naar Palestijnse president Abbas over Holocaust-uitspraak

De Berlijnse politie is vrijdag een onderzoek begonnen naar de vraag of de Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft aangezet tot haat tijdens een persconferentie in Berlijn op dinsdag. In aanwezigheid van bondskanselier Olaf Scholz, verweet Abbas toen Israël al “vijftig holocausts” te hebben gepleegd tegenover Palestijnen. Daar kwam kritiek op, onder meer van Scholz.

 1. Scholz kritisch voor Palestijnse president Abbas na ‘Holocaust-uitspraak’ tegen Israël

  Scholz kritisch voor Palestijn­se president Abbas na ‘Holocaust-uitspraak’ tegen Israël

  De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft woensdag gezegd dat de Holocaust “de meest gruwelijke misdaad uit de moderne geschiedenis” is. Dat schrijft het Palestijns persagentschap Wafa. Dinsdag had Abbas tijdens een persconferentie in Berlijn het land Israël verweten al “vijftig holocausts” te hebben gepleegd tegenover Palestijnen. Daar kwam kritiek op, onder meer van bondskanselier Olaf Scholz.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.