Tijdens een protestactie op 1 augustus werden de coronaregels overtreden.
Volledig scherm
Tijdens een protestactie op 1 augustus werden de coronaregels overtreden. © EPA

Berlijn verbiedt demonstraties tegen coronamaatregelen, tegenstanders roepen op tot “stormloop”

De autoriteiten in Berlijn hebben grote demonstraties tegen het coronabeleid komende zaterdag verboden. De aanleiding daartoe vormen demonstraties met duizenden bezoekers eerder deze maand, waarbij de coronaregels op grote schaal werden overtreden. Intussen wordt op sociale media opgeroepen tot een “Sturm auf Berlin” (Stormloop naar Berlijn). “Het is nu de tijd voor een massabeweging tegen de maatregelen”, sporen ze het protest aan.

 1. 17.000 betogers tegen coronamaatregelen in Berlijn: mars stopgezet omdat regels niet werden nageleefd

  17.000 betogers tegen coronamaat­re­ge­len in Berlijn: mars stopgezet omdat regels niet werden nageleefd

  Zowat 17.000 mensen zijn in Berlijn opgedaagd om deel te nemen aan een protestmars tegen de coronamaatregelen ondanks het stijgende aantal besmettingen. Dat blijkt uit een telling van de politie. De betoging werd echter vroegtijdig stopgezet door de organisator, nadat de politie klacht indiende omdat de hygiënevoorschriften tijdens de mars niet werden nageleefd. Zo goed als geen enkele betoger droeg een mondmasker.
 2. LIVE. Geen publiek meer bij Belgisch profvoetbal - Ziekenhuizen moeten overschakelen naar fase 2a - VS keuren virusremmer remdesivir goed

  LIVE. Geen publiek meer bij Belgisch profvoet­bal - Ziekenhui­zen moeten overschake­len naar fase 2a - VS keuren virusrem­mer remdesivir goed

  De coronacijfers blijven drastisch toenemen in België. Na hun Franstalige collega’s vinden nu ook de Vlaamse virologen dat een nieuwe lockdown moet overwogen worden. De teststrategie is sinds woensdag aangepast omdat laboratoria in ons land niet meer kunnen volgen. Intussen draaien de ziekenhuizen op volle toeren om ook de niet Covid-zorg te kunnen blijven bolwerken. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.