Peter Steudtner werd samen met de directeur van de Turkse afdeling van Amnesty International en acht andere activisten begin deze maand opgepakt.
Volledig scherm
Peter Steudtner werd samen met de directeur van de Turkse afdeling van Amnesty International en acht andere activisten begin deze maand opgepakt. © Twitter/EUwatchers

Berlijn ongerust over arrestatie mensenrechtenactivisten in Turkije: "Ten onrechte in de cel"

De Duitse regering heeft "met grote bezorgdheid kennis genomen" van de arrestatie van de Duitser Peter Steudtner en andere mensenrechtenactivisten in Turkije. Dat meldt een woordvoerder van de regering. De regering heeft geen bewijzen dat de aanklachten tegen de activisten, die deelnamen aan een workshop in Istanboel, terecht zijn, klinkt het nog.

  1. Ruime verdubbeling van mensen die honger lijden in Oost-Afrika: “Schrijnend gebrek aan politieke moed”

    Ruime verdubbe­ling van mensen die honger lijden in Oost-Afri­ka: “Schrijnend gebrek aan politieke moed”

    Het aantal mensen dat honger lijdt in de Oost-Afrikaanse landen Ethiopië, Kenia en Somalië is in vergelijking met vorig jaar meer dan verdubbeld. Cijfers van de Verenigde Naties geven aan dat in mei-juni 2021 10,2 miljoen mensen honger leden, vandaag zijn er dat ruim 23 miljoen. De ngo’s Oxfam en Save the Children wijzen er woensdag in een nieuw rapport op dat “de nationale en mondiale reacties grotendeels te traag en te beperkt zijn”. “Honger is een politiek falen”, zegt Gabriela Bucher, CEO van Oxfam International.