Bergamo is waarschijnlijk de gevaarlijkste plek ter wereld nu: “Er is overal verdriet”

Italië wordt van alle landen ter wereld het zwaarst getroffen door Covid-19. Bijna 5.500 mensen zijn er al gestorven - met een sprong van 651 nieuwe sterfgevallen sinds gisteren. In de noordelijke regio Lombardije ligt het huidig epicentrum van de coronacrisis: Bergamo. Mensen sluiten zich er al weken op, maar de angst om besmet te raken, verdwijnt daarmee niet.

4 reacties

 • Gunter Verleyen

  10 maanden geleden
  Waar is de NATO ? je gaat me toch niet zeggen dat de legers in Europa geen mobiele ziekenhuizen kunnen ontplooien en met hun medisch personeel de burger-ziekenhuizen kunnen bijstaan, gasmaskers hebben ze genoeg
 • hamdaoui tarik

  10 maanden geleden
  Die voetbal wedstrijd tussen atalanta en Valencia had nooit mogen plaat vinden dat was de grote vergissing.
 • Denis Van den broeck

  10 maanden geleden
  Heel triestig maar ook dankzij het wanbeleid en veel te laat reageren natuurlijk . De politiekers zitten dus niks in met hun burger bevolking . Veel sterkte aan de na bestaande.
 • Carin Desmet

  10 maanden geleden
  Zo triestig veel sterkte aan de Italianen
 1. Boris Johnson geeft Britten huisarrest - Dodental in Italië stijgt minder snel - Nederland verbiedt alle samenkomsten tot 1 juni

  Boris Johnson geeft Britten huisarrest - Dodental in Italië stijgt minder snel - Nederland verbiedt alle samenkom­sten tot 1 juni

  Voor het eerst sinds de uitbraak van Covid-19 in ons land is een voorzichtige daling vastgesteld van het aantal bevestigde gevallen en ziekenhuisopnames in vergelijking met een dag eerder. “Dat is bemoedigend, maar de strijd is nog niet gestreden”, onderstreept viroloog Steven Van Gucht. “De komende weken worden zeker nog zwaar”, klinkt het. Wereldwijd zijn landen verwikkeld in een race tegen de klok om de snelle verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Nederland heeft alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden en ook Groot-Brittannië gaat in lockdown. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
 1. Maak opnieuw kennis met de ‘Voice of God’, de warme stem van de onzichtbare omroeper tijdens de inauguratie

  Maak opnieuw kennis met de ‘Voice of God’, de warme stem van de onzichtba­re omroeper tijdens de inaugura­tie

  Je zag hem niet, maar hoorde hem wel. Courtney Williams, de man die gisteren al voor de vierde keer op rij de podiumgasten aankondigde tijdens de presidentiële inauguratie. Zijn warme stem past bij deze ceremonie “als een hand in een want”, zou Neil Diamond zingen. “De ‘voice of God’ is de technische term, omdat je mij niet ziet”, aldus Williams zelf. De diepe basklank leek inderdaad vanuit de hemel boven het Capitool te komen.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre