Berengezin zoekt verfrissing in zwembad tijdens Canadese hittegolf

Nu Canada al dagenlang temperaturen haalt van boven de 40 graden, krijgen ook dieren het erg warm. Deze mamabeer en haar twee welpen zoeken verfrissing in een zwembad.

 1. Frankrijk stuurt niet-gevaccineerde kinderen bij een besmetting in de klas van school
  9

  Frankrijk stuurt niet-gevacci­neer­de kinderen bij een besmetting in de klas van school

  Franse kinderen die niet gevaccineerd zijn, worden vanaf september naar huis gestuurd als er in de klas een coronabesmetting is. Leerlingen die wel gevaccineerd zijn, mogen gewoon blijven. “Dit is vanzelfsprekend een stevige aansporing om zich te laten vaccineren”, benadrukt minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Eerder had president Emmanuel Macron ook al gehamerd op het belang van vaccinatie om de pandemie tegen te gaan.
 2. Tweede dode gevonden na zware explosie op industrieterrein in Noordrijn-Westfalen, verschillende werknemers nog vermist
  Play

  Tweede dode gevonden na zware explosie op industrie­ter­rein in Noor­drijn-Westfalen, verschil­len­de werknemers nog vermist

  Het West-Duitse Leverkusen in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is opgeschrikt door een explosie op het Chempark, een bedrijventerrein voor de chemische industrie. Aanvankelijk was er sprake van één dode, maar dinsdagavond meldde de uitbaters van Currenta - de eigenaar van de afvalverwerkingsinstallatie waar de ontploffing plaatsvond - dat er een tweede dode gevonden was. Het aantal gewonden is al opgelopen tot 31, waarvan er vijf intensieve zorgen krijgen. Eerder meldde Currenta dat er nog vier werknemers vermist worden.