Benen, arm en deel van gezicht kwijt na 'verkoudheid': "Mijn zoontje durfde me geen kus meer geven"

Alex Lewis noemde zichzelf vroeger een "waardeloze dertiger" die houdt van een potje golf, een glaasje alcohol en -vooral- zijn zoontje Sam. Aan dat zorgeloze leven komt echter abrupt een einde in november 2013. Een verkoudheid, dacht zijn vriendin Lucy Townsend eerst. Het was er het seizoen voor en hun tweejarige oogappel had het ook zitten; Alex zou er snel terug bovenop zijn. Maar dat gebeurde niet. Hij werd koortsig, begon bloed te plassen en zijn huid kleurde purper. Dit was geen ordinair griepje, Alex had een streptokokkeninfectie opgelopen met bloedvergiftiging en orgaanfalen tot gevolg. Hij balanceerde op het randje van de dood. Voor de dokters zat er niet anders op dan twee benen, anderhalve arm en een deel van zijn gezicht te amputeren. Nu blikt Alex terug op die heftige periode. "Het ergste van al was nog dat mijn zoontje me geen kus meer durfde geven. Het klinkt belachelijk, maar ik ben blij dat dit me overkomen is. Ik waardeer nu veel meer wat ik heb."

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Dramatische introductie van neushoorns in Nederlands dierenpark: vrouwtje verdronken in waterpoel

  Dramati­sche introduc­tie van neushoorns in Nederlands dierenpark: vrouwtje verdronken in waterpoel

  De introductie van een neushoornmannetje in dierenpark Wildlands in het Nederlandse Emmen betekende een dramatisch einde voor één van de vrouwtjes van de zoo. Het dier verdronk donderdag bij een ongelukkige val in een waterpoel, na een vermoeiende achtervolging van het mannetje tijdens de eerste fysieke ontmoeting. Een tragisch ongeluk. Dierenarts Job Stumpel zag het voor zijn ogen gebeuren, maar kon niets doen. “Je voelt je zo machteloos”, zegt hij.