Benen, arm en deel van gezicht kwijt na 'verkoudheid': "Mijn zoontje durfde me geen kus meer geven"

Alex Lewis noemde zichzelf vroeger een "waardeloze dertiger" die houdt van een potje golf, een glaasje alcohol en -vooral- zijn zoontje Sam. Aan dat zorgeloze leven komt echter abrupt een einde in november 2013. Een verkoudheid, dacht zijn vriendin Lucy Townsend eerst. Het was er het seizoen voor en hun tweejarige oogappel had het ook zitten; Alex zou er snel terug bovenop zijn. Maar dat gebeurde niet. Hij werd koortsig, begon bloed te plassen en zijn huid kleurde purper. Dit was geen ordinair griepje, Alex had een streptokokkeninfectie opgelopen met bloedvergiftiging en orgaanfalen tot gevolg. Hij balanceerde op het randje van de dood. Voor de dokters zat er niet anders op dan twee benen, anderhalve arm en een deel van zijn gezicht te amputeren. Nu blikt Alex terug op die heftige periode. "Het ergste van al was nog dat mijn zoontje me geen kus meer durfde geven. Het klinkt belachelijk, maar ik ben blij dat dit me overkomen is. Ik waardeer nu veel meer wat ik heb."

  1. Zat Nederlander onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

    Zat Nederlan­der onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

    Onverwachte wending in een moordzaak in Nederland: tijdens de rechtszaak in hoger beroep rond de moord op Sven Prins (30), werd plots een naam geroepen van een mogelijk nieuwe verdachte. Het zou gaan om een man uit België. Dat meldt 1Limburg. Het Nederlandse gerecht bekijkt of de man iets te maken had met de fatale schietpartij in 2015. Drie mannen werden al veroordeeld voor de moord - één van hen mogelijk onterecht, zo blijkt nu. “Dit is zo’n bijzondere samenloop van omstandigheden. Dat is gewoon filmmateriaal.”