Khin Myo Chit werd doodgeschoten terwijl ze bij haar vader op schoot zat.
Volledig scherm
Khin Myo Chit werd doodgeschoten terwijl ze bij haar vader op schoot zat. © AFP

“Ben jij diegene die zo bang bent?”: leger Myanmar schiet Khin Myo Chit (7) dood terwijl ze op schoot zit bij haar vader

Bij de protesten tegen het militaire regime in Myanmar zijn minstens 320 doden gevallen, onder hen ook veel kinderen. Het jongste slachtoffer viel deze week. De 7-jarige Khin Myo Chit werd thuis doodgeschoten door veiligheidstroepen terwijl ze bij haar vader op schoot zat. “Ze vroegen haar eerst of zij diegene was die zo bang was. Daarna schoten ze haar neer”, aldus de verslagen vader.

11 reacties

 • Gino Denil

  8 maanden geleden
  In buurland Thailand worden tienduizenden vluchtelingen opgevangen vanuit Myanmar. sommige etnische en vervolgde minderheden in Myanmar worden al tientallen jaren in de grensstreek opgevangen. 18 Aziatische legerleidingen, waaronder de Thaise, hebben het optreden van de militairen in Myanmar veroordeeld en gesteld dat een leger er moet zijn om een volk te beschermen, niet om het aan te vallen. Terwijl China en Rusland het leger in Myanmar steunt.
 • George Verbeek

  8 maanden geleden
  Buurland Thailand vind het ook prima, die veroordelen het niet eens en willen het corrupte militaire bewind te vriend houden. Geen enkele verantwoordelijkheid.
 • alfons schouwaerts

  8 maanden geleden
  Europa moet er nog eerst eens over vergaderen en een commitee bijeenroepen om dan te melden dat ze het veroordelen, maar USA zal het weer moeten oplossen.
 • Chris Wouters

  8 maanden geleden
  Het wordt tijd dat de grote mogendheden ingrijpen, desnoods met militaire middelen. Daarna kan de UN troepen sturen. Maar gezien Myanmar niet over belangrijke grondstoffen beschikt, vrees ik dat niemand zal ingrijpen. Uiteraard is het met buurman China een groot risico, herinner u maar de Koreaanse oorlog, waar de chinezen de Noord-Koreanen te hulp schoten...
 • Michel de Coorebyter

  8 maanden geleden
  China is als de dood voor een democratie in een buurland, want dit zou wel eens aanstekelijk kunnen zijn voor eigen land. Net zoals het voor Rusland totaal onaanvaardbaar was dat hun militaire basis in het Krim in de handen van een vreemde mogendheid zou komen is het voor China totaal onaanvaardbaar dat er een democratie komt in een buurland. En voor beide landen is het aantal doden om dit hoger strategisch doel te bereiken niet echt belangrijk.
 1. Zo werd omikronvariant ontdekt: “Ultiem bewijs dat groepsimmuniteit door besmetting onmogelijk is”

  Zo werd omikronva­ri­ant ontdekt: “Ultiem bewijs dat groepsimmu­ni­teit door besmetting onmogelijk is”

  De onderzoeker uit Zuid-Afrika die bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als eerste alarm sloeg over omikron, heeft aan het Amerikaanse tijdschrift ‘The New Yorker’ verteld hoe de nieuwe variant precies ontdekt werd. En dat omikron het ultieme bewijs is dat we niet hoeven te rekenen op groepsimmuniteit door het virus te laten woekeren. “Vaccinatie zal ons waarschijnlijk wél beschermen”, aldus Tulio de Oliveira.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.