Khin Myo Chit werd doodgeschoten terwijl ze bij haar vader op schoot zat.
Volledig scherm
Khin Myo Chit werd doodgeschoten terwijl ze bij haar vader op schoot zat. © AFP

“Ben jij diegene die zo bang bent?”: leger Myanmar schiet Khin Myo Chit (7) dood terwijl ze op schoot zit bij haar vader

Bij de protesten tegen het militaire regime in Myanmar zijn minstens 320 doden gevallen, onder hen ook veel kinderen. Het jongste slachtoffer viel deze week. De 7-jarige Khin Myo Chit werd thuis doodgeschoten door veiligheidstroepen terwijl ze bij haar vader op schoot zat. “Ze vroegen haar eerst of zij diegene was die zo bang was. Daarna schoten ze haar neer”, aldus de verslagen vader.

11 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  In buurland Thailand worden tienduizenden vluchtelingen opgevangen vanuit Myanmar. sommige etnische en vervolgde minderheden in Myanmar worden al tientallen jaren in de grensstreek opgevangen. 18 Aziatische legerleidingen, waaronder de Thaise, hebben het optreden van de militairen in Myanmar veroordeeld en gesteld dat een leger er moet zijn om een volk te beschermen, niet om het aan te vallen. Terwijl China en Rusland het leger in Myanmar steunt.
 • George Verbeek

  2 jaar geleden
  Buurland Thailand vind het ook prima, die veroordelen het niet eens en willen het corrupte militaire bewind te vriend houden. Geen enkele verantwoordelijkheid.
 • alfons schouwaerts

  2 jaar geleden
  Europa moet er nog eerst eens over vergaderen en een commitee bijeenroepen om dan te melden dat ze het veroordelen, maar USA zal het weer moeten oplossen.
 • Chris Wouters

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd dat de grote mogendheden ingrijpen, desnoods met militaire middelen. Daarna kan de UN troepen sturen. Maar gezien Myanmar niet over belangrijke grondstoffen beschikt, vrees ik dat niemand zal ingrijpen. Uiteraard is het met buurman China een groot risico, herinner u maar de Koreaanse oorlog, waar de chinezen de Noord-Koreanen te hulp schoten...
 • Michel de Coorebyter

  2 jaar geleden
  China is als de dood voor een democratie in een buurland, want dit zou wel eens aanstekelijk kunnen zijn voor eigen land. Net zoals het voor Rusland totaal onaanvaardbaar was dat hun militaire basis in het Krim in de handen van een vreemde mogendheid zou komen is het voor China totaal onaanvaardbaar dat er een democratie komt in een buurland. En voor beide landen is het aantal doden om dit hoger strategisch doel te bereiken niet echt belangrijk.
 1. Oekraïners moesten weeskinderen verbergen om Russische deportatie te voorkomen

  Oekraïners moesten weeskinde­ren verbergen om Russische deportatie te voorkomen

  Uren nadat Rusland in februari Oekraïne was binnengevallen, begon het gezondheidspersoneel van een kinderziekenhuis in het zuiden in het geheim plannen te maken om de baby’s te redden. De Russen werden ervan verdacht weeskinderen in beslag te nemen en naar Rusland te sturen, dus begon het personeel van het kinderziekenhuis in de stad Cherson medische dossiers van de weeskinderen te vervalsen, zodat het leek alsof ze te ziek waren om te verhuizen.