Het vrachtschip Trudy was met 1.127 kilo cocaïne op weg naar de haven van Antwerpen.
Volledig scherm
Het vrachtschip Trudy was met 1.127 kilo cocaïne op weg naar de haven van Antwerpen. © RV

Bemanning cocaïneschip met Antwerpen als bestemming urenlang gegijzeld in Duinkerke

DrugsIn de haven van Duinkerke, op 20 kilometer van de Belgische grens, is in de nacht van zondag op maandag de bemanning van een schip urenlang gegijzeld. Het schip, dat op weg was naar Antwerpen, lag sinds 1 oktober aan de ketting nadat de Franse douane 1.127 kilo cocaïne onderschepte. Het gewapende commando was op zoek naar de drugs.

5 reacties

 • Arthur Tchikaya

  3 maanden geleden
  ook de Antwerpse haven is een open haven. Dat betekent nog niet dat je zomaar binnen kan bij de havenbedrijven en op schepen die er aangemeerd liggen. Integendeel.
 • willem sliggers

  3 maanden geleden
  Een zwaar beveiligd haventerrein waar je om 2 uur ' nachts binnenwandelt en vervolgens weer verlaat ondanks de politie ! Straffe mannen daar . . . . . bij de politie !
 • johny daneels

  3 maanden geleden
  Europa, land van de criminelen, ze krijgen hier amper straf voor hun daden
 • Maurice Van der Leene

  3 maanden geleden
  Ik moet er altijd mee lachen met deze bulschit ze riskeren 10 jaar dus het zal weinig of niets worden zoals gewoonlijk !
 • pascal daemen

  3 maanden geleden
  De politie schiet pas in actie als het gevaar geweken is . Typisch .
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Door cocaïnehandel zwommen ze in het geld, nu lijkt hun luxeleventje voorbij: beruchte drugsfamilie ‘De Mixers’ riskeert tot 10 jaar cel
  PREMIUM
  Antwerpen/Borgerhout

  Door cocaïnehan­del zwommen ze in het geld, nu lijkt hun luxeleven­tje voorbij: beruchte drugsfami­lie ‘De Mixers’ riskeert tot 10 jaar cel

  Eén van de vijf meest beruchte drugsfamilies uit Antwerpen, ‘de Mixers’, staat eindelijk voor de rechter. De procureur vordert straffen van 8 tot 10 jaar tegen de kopstukken van de familie S. uit Borgerhout. Hij vraagt ook de verbeurdverklaring van honderdduizenden euro’s die met cocaïnehandel zijn verdiend. Met dat geld werden luxueuze appartementen gekocht met ‘zicht op zee in Tanger’. De bendeleden leefden officieel van stempelgeld of schimmige jobs of hadden gewoon “veel geluk gehad bij het gokken.”