Een toestel van Cathay Pacific maakt zich op voor de landing in Singapore.
Volledig scherm
Een toestel van Cathay Pacific maakt zich op voor de landing in Singapore. © REUTERS

Bemanning Cathay Pacific riskeert job te verliezen als ze zich niet laat vaccineren

De vliegtuigbemanning van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific moet zich voor 31 augustus laten vaccineren. Wie dat niet doet dreigt zijn job te verliezen of overgeplaatst te worden, schrijft BBC dinsdag. Het is volgens de maatschappij namelijk erg moeilijk geworden om de werkroosters in te vullen, aangezien het gevaccineerde en niet-gevaccineerde personeel gescheiden moet worden.

2 reacties

 • Guy Custers

  1 maand geleden
  Goed zo! Dit verdient navolging!
 • HILDE VAN WAELDEREN

  1 maand geleden
  Logica zelve!
 1. Piloot liet tijdens begin pandemie briefje achter in vliegtuig: “Wanneer je dit toestel weer komt oppikken, is er licht aan eind van de tunnel”

  Piloot liet tijdens begin pandemie briefje achter in vliegtuig: “Wanneer je dit toestel weer komt oppikken, is er licht aan eind van de tunnel”

  “Controleer het klaptafeltje.” Piloot Nick Perez bekeek begin deze maand nieuwsgierig het dienblad in de cockpit van de allerlaatste A321, die nog steeds geparkeerd stond in Victorville in de Californische woestijn. Daar vond hij een briefje van collega Chris Dennis, de laatste piloot die met dit toestel had gevlogen aan het begin van de pandemie. Het briefje dat meer dan een jaar in een Delta-vliegtuig was opgeborgen, werpt een blik op de onzekere dagen vlak voordat de wereld stilviel wegens Covid-19.