Mahira Zulfiqar (25) heeft de Belgische nationaliteit en studeerde rechten in London.
Volledig scherm
Mahira Zulfiqar (25) heeft de Belgische nationaliteit en studeerde rechten in London. © RV Facebook

Belgische vrouw (25) in Pakistan vermoord door afgewezen minnaar

BuitenlandEen 25-jarige vrouw met de Belgische nationaliteit is in Pakistan vermoord door een afgewezen minnaar. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken heeft het overlijden van Mahira Zulfiqar (25) aan HLN bevestigd. De vermoedelijke dader hoopte met haar te trouwen om een nieuwe nationaliteit te verwerven. Toen bleek dat zij dat niet wilde, werd ze vermoord.

28 reacties

 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Feit, dat velen daarnet willen, zou de regering aan het denken gezet moeten worden
 • sonia lauwers

  1 maand geleden
  Ceuppens en al die andere naïevelingen: lees eens wat boeken over vrouwen die kunnen vluchten zijn uit moslimlanden. En Pakistan is één van de landen waar jaarlijks honderden eremoorden gebeuren door vaders en broers. En de vrouw is NIET gelijkwaardig in de islam. Waarschijnlijk nog nooit in een islamitisch land geweest, moet je eens doen. Ik heb er gewoond, kan er van meespreken.
 • marc de Volder

  1 maand geleden
  Ceuppens,er zijn verschillende strekkingen in de islam en bij velen heeft de vrouw niks te zeggen. Tot nader order zijn er in Pakistan miljoenen moslims. Wat betreft dat beiden akkoord moeten zijn voor een huwelijk. Er zijn veel gedwongen huwelijken of gaan 14 jarige meisjes akkoord met een oude man? Ook kiezen veel ouders de partner.
 • Johannes Smikkelson

  1 maand geleden
  Hildegarde, klinkt allemaal mooi maar de praktijk toont iets anders.
 • Johny Deketel

  1 maand geleden
  @Hildegarde Ceuppens: de enige belangrijke plaats voor een vrouw in de islam is de keuken en het kraambed. Ik leef 5 maanden per jaar in een zelfs nog gematigd moslimland, dus ik kan het weten!