AFP
Volledig scherm
© AFP

Belgische touroperators annuleren uitstappen naar Caïro en Gizeh na dodelijke aanslag op toeristenbus

Touroperators Thomas Cook als TUI hebben al hun excursies naar Caïro en de piramides van Gizeh geannuleerd na een aanslag op een toeristenbus gisteravond. 3 van de 14 Vietnamese toeristen aan boord kwamen om, net als hun gids. 11 anderen raakten gewond. Vrt-nieuwsanker Wim De Vilder is met vakantie in Egypte en verblijft niet ver van de plaats van de feiten, maar hij merkte niets van de aanslag. “De bus was vermoedelijk op weg naar het klank- en lichtspel aan de piramides”, reageert hij op Radio 1. “Wij waren ook van plan om erheen te gaan, maar zagen daarvan af omdat het ‘s avonds erg koud kan zijn op dit moment van het jaar.”

14 reacties

 • joseph verbeke

  4 jaar geleden
  Waarom afzeggen?Het is nu juist veiliger want de controle zal opgedreven worden en statistisch gezien volgt er nooit kort daarop een 2de aanslag .
 • Rita Prosse

  4 jaar geleden
  Prachtig land vriendelijke mensen was er verleden week ga terug in februari die mensen verdienen onze steun,hier loopt er ook van alles mis.
 • Jan Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Ik deed dezelfde cruise ( een droom) en bezocht Gizeh e.a. op een andere reis. Gewoon onvergetelijk. Onze gidsen leefden van hun toeristen. Eén ervan nodigde me uit voor zijn toekomstig huwelijk. Spijtig verloor ik zijn e-mailadres.Nu zal hij geen inkomen meer hebben, dankzij zijn fanatieke broeders..
 • Bene Devos

  4 jaar geleden
  Wij deden in 2011 de cruise van Luxor naar Aswan. De busreis van 4 uur door de woestijn naar Abu Simbel was prachtig en Abu Simbel zelf ook.Voor we vertrokken werd onze bus gecontroleerd door mannen met spiegels aan lange stokken om onder de bus te kunnen kijken of er niks aan hing.En een bewaker met mitrailleur zat toen ook al naast de chauffeur.Prachtig land,prachtige bevolking,spijtig van geradicaliseerden.Vraag me af in opdracht van wie die handelen en waarom.
 • Joppe Spanje

  4 jaar geleden
  Ja,de mensen kijken alleen naar de prijzen,is goedkoop,lekker weer en af en toe een bom op uwe kop,maar ja je moet er iets voor over hebben he!
 1. Britse scholen overwegen lesweek van drie dagen om hogere energiekosten en lerarenlonen te drukken
  4

  Britse scholen overwegen lesweek van drie dagen om hogere energiekos­ten en lerarenlo­nen te drukken

  Scholen in het Verenigd Koninkrijk houden deze zomervakantie “crisisberaad” om te bekijken hoe ze in het nieuwe schooljaar het hoofd boven water kunnen houden. Dat schrijft de Britse krant ‘The Telegraph’. Een van de plannen die op tafel liggen, is het aantal lesdagen te verminderen tot drie of vier per week. Oorzaak zijn de hogere energiekosten en een stijging van de lerarenlonen.