Een foto van de reddingsactie waarbij geen hulp meer kon baten voor een 25-jarige Belgische toeriste.
Volledig scherm
Een foto van de reddingsactie waarbij geen hulp meer kon baten voor een 25-jarige Belgische toeriste. © RV

Belgische toeriste (25) overleden in Frankrijk na zwempartij in zee

Een Belgische toeriste (25) is in Frankrijk om het leven gekomen na een zwempartij in zee. Ze raakte samen met vijf andere zwemmers in moeilijkheden. Nadat ze waren afgedreven, slaagde het groepje er toch nog in op eigen kracht het strand te bereiken. Daar probeerden getuigen de 25-jarige te redden, maar de vrouw overleed ter plaatse.

1 reactie

  • Lisette Nelissen

    1 jaar geleden
    De Atlantische kust in Frankrijk is zeer gevaarlijk. De mensen vergeten dat het niet onze Noordzee is maar de oceaan.De golven zijn er hoger en wilder en de stromingen hevig.
  1. “Een dode heeft mijn leven gered”: Duitse brandweerman overleeft zondvloed door zich urenlang vast te klampen aan grafkruis

    “Een dode heeft mijn leven gered”: Duitse brandweer­man overleeft zondvloed door zich urenlang vast te klampen aan grafkruis

    Op het moment dat brandweerman Friedhelm Jacobs (59) dreigt meegesleurd te worden door de vloedgolf, kan hij zich ternauwernood vastklampen aan een groot kruis dat op een grafsteen staat op het kerkhof van Ahrweiler in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het zou zes uur duren eer hij uit zijn hachelijke positie kan ontzet worden door hulpverleners in een amfibievoertuig. Jacobs is ervan overtuigd dat hij zijn leven te danken heeft aan een dode. Dit is zijn aangrijpende verhaal.