AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Belgische strijd tegen online propaganda voor IS: kat-en-muisspel dat nuttiger is dan het lijkt

België neemt het voortouw in de strijd tegen online propaganda voor IS. Tijdens een vier dagen durende actie werden meer dan 26.000 beelden, video’s en boodschappen offline gehaald. Specialisten betwijfelen wel hoe lang de impact daarvan zal duren. Maar terwijl IS zijn kanalen herstelt, is het ook makkelijk te infiltreren.

6 reacties

 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Ik zou daarmee niet naar buiten gekomen zijn. Alleszins mag een reactie verwacht worden en daarmee openen wij een spelletje stratego dat veel schade kan berokkenen.
 • Patrick vincke

  2 jaar geleden
  Het is allemaal wel mooi en goed om de strijd tegen te gaan maar ratten en ongedierte kan men nu eenmaal niet uitroeien
 • ronald kesteloot

  2 jaar geleden
  Goed dat België hier een voortrekkersrol in kan spelen doch minder intelligent het dan maar in de media te gooien want meer dan waarschijnlijk doen andere grootmachten dat op een regelmatige en meer discrete manier. Straks worden wij gehackt of kunnen er misschien IS - represailles volgen. Waarschijnlijk meer reëel dan op korte termijn een federale regering maar dat is dan een heel andere discussie.
 • Gunnar Aers

  2 jaar geleden
  Modern warfare. Dikke pluim voor België en partners
 • Bart Verbeek

  2 jaar geleden
  Goed zo! Meer van dat!
 1. “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gedisciplineerd”: staan 'regenboogsupporters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

  “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gediscipli­neerd”: staan 'regenboog­sup­por­ters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

  De EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije van woensdagavond dreigt meer de politieke toer op te gaan dan de sportieve. De UEFA, die wel knielen toelaat als steunbetuiging, maar niet dat de Allianz Arena in München zich straks in regenboogkleuren hult, lokt daarmee scherpe reacties uit. Er is de oproep aan supporters om een regenboogvlag mee te pakken als protest tegen de antihomowet die Hongarije vorige week aannam, en er zijn de Hongaarse ultra’s die massaal zouden afzakken naar het stadion om die wet net te steunen. Wie zijn deze diehard supporters die zich in het zwart kleden?