Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo begin dit jaar op bezoek in de Democratische Republiek Congo.
Volledig scherm
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo begin dit jaar op bezoek in de Democratische Republiek Congo. © PHOTO_NEWS

Belgische ontwikkelingshulp moet tandje bijsteken, vindt OESO

België heeft op verschillende domeinen van zijn ontwikkelingssamenwerking vooruitgang geboekt, maar kan best nog een tandje bijsteken. Dat stelt de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) in haar vijfjaarlijkse 'peer review' van de ontwikkelingssamenwerking. De aanhoudende daling van het budget voor ontwikkelingssamenwerking is een bron van bezorgdheid, maar de OESO maant ons land ook aan werk te maken van lichtere procedures en meer flexibiliteit in zijn hulpprogramma's en meer risico's te nemen. Bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld) belooft de aanbevelingen ter harte te nemen.

 1. Belg met minstens acht kogels doorzeefd in landhuis aan Costa del Sol
  Play
  7

  Belg met minstens acht kogels doorzeefd in landhuis aan Costa del Sol

  De Spaanse politie heeft het vermoorde lichaam van een Belg aangetroffen aan de Costa del Sol. Volgens de Spaanse krant ‘Diaro Sur’ is het slachtoffer 41 jaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de dood van de Belg. Het slachtoffer zou met minstens acht kogels afgemaakt zijn in Alhaurín el Grande, een gemeente op een half uur rijden van de steden Marbella en Malaga. Over het onderzoek is nog weinig bekend, maar de omstandigheden doen vermoeden dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat.
 2. Moederbedrijf van onder meer Fiat wil miljarden verdienen met software voor auto’s

  Moederbe­drijf van onder meer Fiat wil miljarden verdienen met software voor auto’s

  Autoconcern Stellantis, het moederbedrijf van merken als Opel, Fiat, Citroën en Peugeot, heeft plannen om miljarden aan extra inkomsten te gaan verdienen met software voor auto’s. Het bedrijf werkt daarbij samen met technologieconcern Foxconn, BMW en Google-dochterbedrijf Waymo. Het is de bedoeling dat de softwarediensten tegen het einde van dit decennium jaarlijks 20 miljard euro aan omzet gaan opleveren.