De Belg Gabriel Salvador Carvajal is in Spanje veroordeeld tot 50 jaar cel voor de moord op zijn twee kinderen. De kindjes werden begraven in de tuin van het huisje in het Spaanse dorp Godella waarin de familie illegaal woonde.
Volledig scherm
De Belg Gabriel Salvador Carvajal is in Spanje veroordeeld tot 50 jaar cel voor de moord op zijn twee kinderen. De kindjes werden begraven in de tuin van het huisje in het Spaanse dorp Godella waarin de familie illegaal woonde. © EPA/RV

Belgische man in Spanje veroordeeld tot 50 jaar cel voor moord op zijn twee kinderen, moeder wordt geïnterneerd

De 30-jarige Brusselaar Gabriel Salvador Carvajal is woensdag in Spanje veroordeeld tot 50 jaar gevangenis voor de moord op zijn twee kinderen in 2019. Zijn Spaanse partner Maria Gumbau, de moeder van de kinderen, wordt geïnterneerd. 

  1. Recordaantal besmettingen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

    Recordaan­tal besmettin­gen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

    Vandaag telt Tokio 2.848 nieuwe coronabesmettingen, het hoogste dagaantal ooit en vier keer het gemiddelde aan het eind van vorige maand. Binnen de olympische bubbel lijkt de situatie veel beter onder controle. In Tokio lag de positiviteitsratio op 30 procent, bij de aankomsten op de internationale luchthavens van Japan lag de positiviteitsratio tussen 1 en 25 juli op 0,08 procent. In dezelfde periode werd onder de atleten en bezoekers van de Spelen een positiviteitsratio van 0,02 procent opgetekend. “We houden het testniveau heel hoog en de besmettingsgraad heel laag”, verzekerde Mark Adams, woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité.