Puigdemont gaf gisteren nog een videoboodschap vanuit Brussel.
Volledig scherm
Puigdemont gaf gisteren nog een videoboodschap vanuit Brussel. © REUTERS

Belgische jagers in privévliegtuigje schrikken zich een hoedje wanneer honderd agenten hen opwachten bij landing in Spanje: "Is Puigdemont bij jullie?"

De Spaanse autoriteiten staan klaar om Carles Puigdemont meteen op te pakken wanneer hij ook maar een voet op Iberische bodem zet. Dat hebben afgelopen weekend ook vijf passagiers van een Belgisch privévliegtuigje mogen ondervinden. Toen ze wilden landen op een kleine luchthaven niet ver van Madrid, werden ze opgewacht door een indrukwekkende politiemacht, die het toestel meteen omsingelde, op zoek naar de afgezette Catalaanse minister-president. Zonder resultaat overigens: de vijf, waarbij vier Belgen waren, waren op weg naar Spanje voor een... jachtvakantie.

65 reacties

 • Leo Remant

  5 jaar geleden
  Alfons Thijs , wat heeft Theo hier mee te maken , moet links nu alles aangrijpen om iets te kunnen zeggen ?
 • guido Bervoets

  5 jaar geleden
  President Rajoy mag dan ooit lid geweest zijn van de ex-franquistische partij AP en Franco was inderdaad een extreemrechtse nationalistische dictator maar de huidige partij van Rajoy is een centrumrechtse partij die democratisch verkozen is en de grondwet en de democratie respecteert. Het is Puigdemont met zijn separatisten die de grondwet met voeten treedt en Rajoy die ze verdedigt. Dat is zijn plicht als president van Spanje.
 • Hubert Wouters

  5 jaar geleden
  Hopelijk verdwijnt hij snel in een Spaanse cel. Hij mag de bende van bdw en te meenemen. Puigdemont heeft tenslotte geen asielaanvraag gedaan. O f hoeft dat niet als het om een lafaard gaat.
 • Alfons Thijs

  5 jaar geleden
  Merci Theo. Heel Europa zal ons voor geen haar meer vertrouwen.
 • Sven Kerstens

  5 jaar geleden
  Die jagers mogen ze van mij ook gerust oppakken anders!
 1. Gelekte ‘Vulkan Files’ onthullen plannen voor Russische cyberoorlog

  Gelekte ‘Vulkan Files’ onthullen plannen voor Russische cyberoor­log

  Het nieuwe internationale onderzoeksproject de ‘Vulkan Files’ werpt licht op de duistere tactieken waarmee Russische inlichtingendiensten cyberaanvallen uitvoeren, desinformatiecampagnes inzetten en zich voorbereiden voor aanvallen op belangrijke infrastructuur. De Vulkan Files bestaan uit meer dan 5.000 pagina’s vertrouwelijke informatie die door een Russische cyberveiligheidsexpert werden gelekt, omwille van zijn misnoegen over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.