De Belgische F-16's kwamen in actie in Litouwen na een eerste scramble voor het detachement.
Volledig scherm
De Belgische F-16's kwamen in actie in Litouwen na een eerste scramble voor het detachement. © BELGA

Belgische F-16's onderscheppen Russische gevechtsvliegtuigen boven Baltische Zee

Belgische F-16's hebben gisteren vier Russische gevechtsvliegtuigen onderschept boven de Baltische Zee. Het ging om twee strategische bommenwerpers van het type Tu-160 Blackjack en twee straaljagers van het type Su-27 Flanker. Dat maakte de Belgische luchtmacht bekend, die ook foto's van de Russische toestellen op Twitter heeft geplaatst.

39 reacties

 • van roy jozef

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan ze eens ophouden met hun oorlogje spelen en fatsoenlijk overeen komen zowel op militair als economisch vlak in de plaats van elkaar altijd te intimideren.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Waar bemoeit de Navo zich mee? Rusland doet niks verkeerd.
 • Stavros Kanakaris

  2 jaar geleden
  Allez, de Putin heeft er slapeloze nachten van
 • Otto-Jan Rongewaard

  2 jaar geleden
  Dat gaan die imperialistische Russen nooit meer doen.
 • Frank Louman

  2 jaar geleden
  Hier zouden sommigen nog de Russen goedpraten zelfs als ze een blackjack een bom op hun hoofd zien droppen.
 1. “Waar is de rest gebleven?” Kerstboom op Trafalgar Square in Londen, cadeautje van Noorwegen, valt niet bij iedereen in de smaak
  10

  “Waar is de rest gebleven?” Kerstboom op Trafalgar Square in Londen, cadeautje van Noorwegen, valt niet bij iedereen in de smaak

  Elk jaar sinds 1947 al schenkt Noorwegen, meer specifiek de stad Oslo, een kerstboom aan het Verenigd Koninkrijk: een prachtboom voor op Trafalgar Square in Londen als gebaar om de Britten dankbaarheid te tonen voor hun bondgenootschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een prachtige traditie, die solidariteit en vriendschap symboliseert. Maar dit jaar leek de vriendschap volgens sommige Londenaars toch niet zo heel groot. Op sociale media wordt gelachen met de ‘halfdode’ kerstboom die de Noren de Britten hebben geschonken.
 1. Kerstfeestje in Oslo blijkt superspreaderevent: zeker 60 aanwezigen besmet met coronavirus
  Play

  Kerstfeest­je in Oslo blijkt supersprea­de­re­vent: zeker 60 aanwezigen besmet met coronavi­rus

  De Noorse overheid heeft donderdag in en rond hoofdstad Oslo nieuwe coronamaatregelen uitgevaardigd nadat tientallen mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus op een zogenaamd ‘superspreaderevent’. De besmette personen hadden op vrijdag 26 november een kerstfeestje bijgewoond van Scatec, een bedrijf dat actief is op het gebied van hernieuwbare energie, met een kantoor in Kaapstad, Zuid-Afrika. Sommige aanwezigen op het personeelsfeest zouden onlangs van daar teruggekeerd zijn.