De verkoopster bleef achter met een gezwollen, rode kaak.
Volledig scherm
De verkoopster bleef achter met een gezwollen, rode kaak. © RV

Belgische ambassadeur moet Zuid-Korea verlaten na schandaal met klap in gezicht van verkoopster

De Belgische ambassadeur in Zuid-Korea verlaat deze zomer zijn post in het Aziatische land. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het vertrek is een gevolg van een schandaal waarbij zijn echtgenote in een kledingwinkel een verkoopster in het gezicht sloeg. Het incident veroorzaakte heel wat opschudding in Zuid-Korea.

23 reacties

 • Ricky Rivalis

  4 maanden geleden
  Hoe je het draait of keert, als ambassadeur vertegenwoordig je je land, en ben je voor het gastland, Z Korea, het aanspreekpunt voor alles wat met Belgie te maken heeft. Je bent ook aanwezig op vele officiele functies en events. Als je daar dan met je vrouw staat die klappen uitdeelt aan winkelbediendes, geef je niet echt een goede indruk. Terugroepen is spijtig genoeg de enige oplossing, spijtig voor mijnheer de ambassadeur die hier eigenlijk niets mee te maken heeft.
 • Philippe De Bruyckere

  4 maanden geleden
  Dat soort mensen heeft nul respect voor de gewone mensen . Moesten onmiddellijk opgesloten zijn daar . Het moest eens omgekeerd geweest zijn . Die vrouw kwam het gevang niet meer uit
 • André Gijbels

  4 maanden geleden
  Of ge nu Ambassadeur of echtgenote er van zijt of niet, gij als Belg vertegenwoordigd uw thuisland,ook als gewone Belgische toerist,zeker als ge in een ander land zijt,was dit gebeurd door een toerist, dan was deze opgepakt en in de cel gesmeten zonder meer,daar lachen ze er niet mee,om iemand in een winkel af te slaan .
 • Ingrid Van Dessel

  4 maanden geleden
  Sommige denken dat ze meer zijn en mogen dan anderen
 • Rik Vangaal

  4 maanden geleden
  Wie de Koreaanse etiquette en cultuur kent weet dat dit gebeuren een enorm gezichtsverlies is voor België én voor de ambassadeur. In Z Koreaanse cultuur wordt je sterk met je familie geassocieerd. De ambassadeur had eigenlijk meteen moeten opstappen uit eigen beweging. In dat land is zoiets absoluut onaanvaardbaar.
 1. Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”
  47

  Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”

  Een 6-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Nevada gaf een duidelijk antwoord toen de schoolfotograaf hem op de eerste schooldag vroeg om zijn mondmasker af te zetten voor de foto. “Mijn mama heeft gezegd dat ik mijn masker op moet houden”, was de reactie van Mason. Zelfs wanneer de fotograaf het nog eens vroeg, hield de jongen voet bij stuk. “Volgens mijn mama mag ik het alleen afzetten wanneer ik aan het eten ben op een afstand van iedereen”, klonk het vastberaden.