De verkoopster bleef achter met een gezwollen, rode kaak.
Volledig scherm
De verkoopster bleef achter met een gezwollen, rode kaak. © RV

Belgische ambassadeur moet Zuid-Korea verlaten na schandaal met klap in gezicht van verkoopster

De Belgische ambassadeur in Zuid-Korea verlaat deze zomer zijn post in het Aziatische land. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het vertrek is een gevolg van een schandaal waarbij zijn echtgenote in een kledingwinkel een verkoopster in het gezicht sloeg. Het incident veroorzaakte heel wat opschudding in Zuid-Korea.

23 reacties

 • Ricky Rivalis

  1 jaar geleden
  Hoe je het draait of keert, als ambassadeur vertegenwoordig je je land, en ben je voor het gastland, Z Korea, het aanspreekpunt voor alles wat met Belgie te maken heeft. Je bent ook aanwezig op vele officiele functies en events. Als je daar dan met je vrouw staat die klappen uitdeelt aan winkelbediendes, geef je niet echt een goede indruk. Terugroepen is spijtig genoeg de enige oplossing, spijtig voor mijnheer de ambassadeur die hier eigenlijk niets mee te maken heeft.
 • Philippe De Bruyckere

  1 jaar geleden
  Dat soort mensen heeft nul respect voor de gewone mensen . Moesten onmiddellijk opgesloten zijn daar . Het moest eens omgekeerd geweest zijn . Die vrouw kwam het gevang niet meer uit
 • André Gijbels

  1 jaar geleden
  Of ge nu Ambassadeur of echtgenote er van zijt of niet, gij als Belg vertegenwoordigd uw thuisland,ook als gewone Belgische toerist,zeker als ge in een ander land zijt,was dit gebeurd door een toerist, dan was deze opgepakt en in de cel gesmeten zonder meer,daar lachen ze er niet mee,om iemand in een winkel af te slaan .
 • Ingrid Van Dessel

  1 jaar geleden
  Sommige denken dat ze meer zijn en mogen dan anderen
 • Rik Vangaal

  1 jaar geleden
  Wie de Koreaanse etiquette en cultuur kent weet dat dit gebeuren een enorm gezichtsverlies is voor België én voor de ambassadeur. In Z Koreaanse cultuur wordt je sterk met je familie geassocieerd. De ambassadeur had eigenlijk meteen moeten opstappen uit eigen beweging. In dat land is zoiets absoluut onaanvaardbaar.
 1. Netwerk van honderden nepaccounts en valse nieuwssites probeert Russische propaganda te verspreiden in Europa
  2

  Netwerk van honderden nepac­counts en valse nieuwssi­tes probeert Russische propaganda te versprei­den in Europa

  Een wijdvertakt Russisch propagandanetwerk probeerde via honderden nepaccounts op sociale media en tientallen nepnieuwswebsites de visie van het Kremlin over Oekraïne te verspreiden, onthulde Meta dinsdag. Het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook en Instagram, zei dat het de operatie heeft geïdentificeerd en uitgeschakeld voordat het een groot publiek kon bereiken. Niettemin zei Facebook dat het de grootste en meest complexe Russische propaganda-inspanning was die het heeft gevonden sinds het begin van de invasie.