De verkoopster bleef achter met een gezwollen, rode kaak.
Volledig scherm
De verkoopster bleef achter met een gezwollen, rode kaak. © RV

Belgische ambassadeur in Zuid-Korea onder vuur nadat zijn vrouw verkoopster in gezicht slaat

De Belgische ambassadeur in Zuid-Korea ligt onder vuur nadat videobeelden zijn verspreid waarop zijn vrouw een verkoopster in het gezicht slaat. Even daarvoor was ze ten onrechte beschuldigd van diefstal. Op sociale media roepen boze Zuid-Koreanen de ambassadeur Peter Lescouhier en zijn vrouw op om het land te verlaten. De vrouw kreeg kort na het incident een beroerte en is er slecht aan toe. 

9 reacties

 • Wouter Van de Walle

  2 dagen geleden
  Wat kan die man er nu aan doen dat zijn vrouw zoiets doet..
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 weken geleden
  Tof. Zo kent Korea onze Belgische waarden. België, een vlekje op de kaart , is al wereldwijd (negatief) gekend en nu kan haar man, diegene die betaald wordt om ons land te vertegenwoordigen, het nog eens extra in de media brengen.
 • Geert Clauwaert

  2 weken geleden
  En dat zijn dan de 'mensen' die onze waarden en normen elders moeten verdedigen? Ik dacht dat die enkel hier onder vuur lagen maar het is uitgezaaid blijkbaar.
 • Eddy Lefere

  2 weken geleden
  stop gewoon met die politieke onschendbaarheid zij zijn niet meer dan andere mensen.
 • Rudi Swinnen

  2 weken geleden
  Die politieke onschendbaarheid ... wie heeft dat eigenlijk uitgevonden ?
 1. LIVE. Overlegcomité bespreekt volgende week opheffen van verbod op amateursportwedstrijden - Na VS wil ook EU praten over opzijschuiven patenten coronavaccins
  4

  LIVE. Overlegco­mité bespreekt volgende week opheffen van verbod op amateur­sport­wed­strij­den - Na VS wil ook EU praten over opzijschui­ven patenten coronavac­cins

  De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie. Om de wereldwijde vaccinatie sneller te laten verlopen, verklaart nu ook de Europese Unie bereid te zijn te praten over het vrijgeven van de patenten voor de ontwikkeling van coronavaccins. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing