De Belgische toeriste (21) vaarde over een boot waarop drie Italiaanse jongeren lagen te zonnebaden.
Volledig scherm
De Belgische toeriste (21) vaarde over een boot waarop drie Italiaanse jongeren lagen te zonnebaden. © Vigili del Fuoco

Belgische (21) zit twee maanden na dodelijk bootongeval nog steeds vast in Italië

BuitenlandDe Belgische toeriste Clea W. (21) die tijdens het waterskiën een dodelijk bootongeval veroorzaakte op het Comomeer, zit twee maanden later nog steeds vast in Italië. Een nieuw verzoek tot vrijlating werd volgens La Provincia di Como door de rechter afgewezen. Ze verblijft niet in de gevangenis, maar zit onder huisarrest in een luxueuze villa langs het Comomeer.

 1. Belgische (21) onder huisarrest na dodelijk bootongeval op Italiaans Comomeer

  Belgische (21) onder huisarrest na dodelijk bootonge­val op Italiaans Comomeer

  De 21-jarige Belgische vrouw die de motorboot bestuurde die vrijdag op het Comomeer in Italië over een andere boot is gevaren met fatale gevolgen, is onder huisarrest geplaatst. Dit om te vermijden dat ze Italië snel zou verlaten, schrijven Italiaanse media als Corriere Della Sera. Bij het bootongeval kwam een 22-jarige Italiaan om het leven. Buitenlandse Zaken bevestigt aan HLN dat de Belgen die betrokken waren bij het ongeval allemaal ongedeerd zijn.
 2. Italianen klagen over roekeloosheid van toeristen op Comomeer na dodelijk bootongeval: “Gevaar ligt altijd op de loer”

  Italianen klagen over roekeloos­heid van toeristen op Comomeer na dodelijk bootonge­val: “Gevaar ligt altijd op de loer”

  Na het tragische bootongeval afgelopen vrijdag waarbij een Italiaanse student om het leven kwam, is voor veel Italianen in de buurt van het Comomeer de maat vol. Ze klagen de roekeloosheid van buitenlandse toeristen op het water aan en roepen om meer controles. Dat het ongeval plaatsvond amper een week na het dodelijke ongeval met toeristen op het Gardameer, komt extra hard aan. “Het zal niet makkelijk zijn om de gebeurtenissen van vrijdag te vergeten", getuigt zeilliefhebber Maurizio Pozzi in de lokale pers.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.