Beeld van de brandweer over het bootongeval op het Comomeer.
Volledig scherm
Beeld van de brandweer over het bootongeval op het Comomeer. © Vigili Del Fuoco

Belgische (21) onder huisarrest na dodelijk bootongeval op Italiaans Comomeer

De 21-jarige Belgische vrouw die de motorboot bestuurde die vrijdag op het Comomeer in Italië over een andere boot is gevaren met fatale gevolgen, is onder huisarrest geplaatst. Dit om te vermijden dat ze Italië snel zou verlaten, schrijven Italiaanse media als Corriere Della Sera. Bij het bootongeval kwam een 22-jarige Italiaan om het leven. Buitenlandse Zaken bevestigt aan HLN dat de Belgen die betrokken waren bij het ongeval allemaal ongedeerd zijn.

9 reacties

 • nancy dejonge

  3 maanden geleden
  21 jarige vrouw op vakantie in Italië ? Was ze in regel met de corona-regels?.; Had die vakantie? Moest die niet werken of op school zitten?
 • Michel Sleymer

  3 maanden geleden
  Even voor alle duidelijkheid. Eens je boven een 40pk moter gaat of een bepaalde grote van boot, moet je in bezit zijn van een geldig vaarbewijs. Dit geld voor alle binnenwteren en ook alle Europese meren. Ook pas 300m uut de oever mag je pas full speed varen. Dit wil zeggen dat je een skiër wil trekken dat je 300m uit de kant moet vertrekken. Een motorboot die 300m en verder van de kant stil ligt zou in principe een gele vlag moeten hijsen. Ook iedereen moet een zwemvest aan boord dragen.
 • Didi Bellens

  3 maanden geleden
  Ik geef de Italianen volledig gelijk. Ze moest beter weten en opletten. Het is wel snel gebeurt maar toch, die jeugd heeft geen enkele verantwoordelijkheid gevoel.
 • Patricia Moyaert

  3 maanden geleden
  De boot zelf van de verhuurder zal wel goed verzekerd zijn of dit ook zo is voor schade veroorzaakt door de huurder aan derden zal een ander verhaal zijn.
 • pascal Vanderlinden

  3 maanden geleden
  Als je met 11 in een boot zit en ze zitten allemaal in de achtersteven dan blijft je neus in de hoogte ! Het plat komen te liggen van een speedboot komt er door een bepaalde snelheid en gewichtsverhouding. Een ongeval is zo gebeurd en daar doet niemand om , daarom noemt het ongeval.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.