Beeld van de brandweer over het bootongeval op het Comomeer.
Volledig scherm
Beeld van de brandweer over het bootongeval op het Comomeer. © Vigili Del Fuoco

Belgische (21) onder huisarrest na dodelijk bootongeval op Italiaans Comomeer

De 21-jarige Belgische vrouw die de motorboot bestuurde die vrijdag op het Comomeer in Italië over een andere boot is gevaren met fatale gevolgen, is onder huisarrest geplaatst. Dit om te vermijden dat ze Italië snel zou verlaten, schrijven Italiaanse media als Corriere Della Sera. Bij het bootongeval kwam een 22-jarige Italiaan om het leven. Buitenlandse Zaken bevestigt aan HLN dat de Belgen die betrokken waren bij het ongeval allemaal ongedeerd zijn.

9 reacties

 • nancy dejonge

  1 jaar geleden
  21 jarige vrouw op vakantie in Italië ? Was ze in regel met de corona-regels?.; Had die vakantie? Moest die niet werken of op school zitten?
 • Michel Sleymer

  1 jaar geleden
  Even voor alle duidelijkheid. Eens je boven een 40pk moter gaat of een bepaalde grote van boot, moet je in bezit zijn van een geldig vaarbewijs. Dit geld voor alle binnenwteren en ook alle Europese meren. Ook pas 300m uut de oever mag je pas full speed varen. Dit wil zeggen dat je een skiër wil trekken dat je 300m uit de kant moet vertrekken. Een motorboot die 300m en verder van de kant stil ligt zou in principe een gele vlag moeten hijsen. Ook iedereen moet een zwemvest aan boord dragen.
 • Didi Bellens

  1 jaar geleden
  Ik geef de Italianen volledig gelijk. Ze moest beter weten en opletten. Het is wel snel gebeurt maar toch, die jeugd heeft geen enkele verantwoordelijkheid gevoel.
 • Patricia Moyaert

  1 jaar geleden
  De boot zelf van de verhuurder zal wel goed verzekerd zijn of dit ook zo is voor schade veroorzaakt door de huurder aan derden zal een ander verhaal zijn.
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Als je met 11 in een boot zit en ze zitten allemaal in de achtersteven dan blijft je neus in de hoogte ! Het plat komen te liggen van een speedboot komt er door een bepaalde snelheid en gewichtsverhouding. Een ongeval is zo gebeurd en daar doet niemand om , daarom noemt het ongeval.
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Ontploffingen Nord Stream-gaspijpleiding: Deense premier spreekt van “opzettelijke daden”, CIA waarschuwde weken geleden al voor aanvallen
  Play
  Update

  Ontploffin­gen Nord Stream-gaspijplei­ding: Deense premier spreekt van “opzette­lij­ke daden”, CIA waarschuw­de weken geleden al voor aanvallen

  De Zweedse nationale seismologische dienst heeft via meetstations in Zweden en Denemarken krachtige onderzeese ontploffingen gemeten in dezelfde gebieden waar lekkages zijn aan de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Dat heeft de directeur van de seismologische dienst gezegd tegen de Zweedse nationale omroep SVT. In totaal werden er al drie lekken vastgesteld. De Zweedse politie heeft een onderzoek ingesteld naar sabotage. De Deense premier spreekt van “opzettelijke daden”. De CIA zou Duitsland weken geleden al gewaarschuwd hebben voor mogelijke aanvallen op de gaspijpleidingen.