Het koppel werd om 1 uur 's nachts uitgeput aangetroffen in moeilijk begaanbaar gebied.
Volledig scherm
Het koppel werd om 1 uur 's nachts uitgeput aangetroffen in moeilijk begaanbaar gebied. © Guardia Civil / screenshot Ideal

Belgisch koppel zestigers totaal uitgeput gered uit ravijn in Spanje

De Spaanse hulpdiensten hebben een koppel uit België gered uit een steile en verwilderde ravijn in Granada. Dat melden lokale media. De twee, 65 jaar oud, werden om 1 uur ’s nachts uitgeput aangetroffen. Ze waren al sinds de ochtend op pad, maar verdwaalden in een moeilijk begaanbaar gebied.

6 reacties

 • carmen van dael

  1 maand geleden
  als je geen kompas hebt begin daar dan niet aan!
 • Anne marie Van Boxstael

  1 maand geleden
  mensen zoeken steeds meer gevaren op. Waarom ? Ik ben al gelukkig als ik s morgen zonder pijn mn bed uitbraak. 60+ zouden het lot niet meer mogen uitdagen vlgns mij, het komt vlug genoeg. Ik ben 72vn heb reumatoïde artritis
 • Stephan Chef

  1 maand geleden
  Kaart, kompas en evt. hoogtemeter of een goede gps met genoeg reserve batterijen. Vele gebruiken tegenwoordig hun gsm maar dekking in desolate gebieden is nooit gegaredeerd.
 • Mady Heusdens

  1 maand geleden
  De natuur blijft de mens de baas. Jezelf niet overschatten in een gebergte en altijd water en eten meenemen. Gelukkig goed afgelopen!
 • Dirk Degrave

  1 maand geleden
  Dat hebben wij ook eens meegemaakt in de Alpen. Een verkeerde afslag genomen en toen kwamen we op een puin slide vol grote rotsblokken. Zelfs onze hond kon niet meer. Onze benen werkten niet meer en het werd donker. Uiteindelijk een hutje gevonden van waaruit een weg naar beneden vertrok. We beseffen nu hoe het toch kan dat mensen verongelukken, zelfs als het mooi weer is.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.