Het bootongeval gebeurde in Cefalù, een stad rondom een kenmerkende rots. Duiker G.G. is intussen buiten levensgevaar.
Volledig scherm
Het bootongeval gebeurde in Cefalù, een stad rondom een kenmerkende rots. Duiker G.G. is intussen buiten levensgevaar. © Getty/Rai

Belgisch koppel vaart met boot over duiker in Sicilië en laat hem zwaargewond achter

ItaliëDe Italiaanse politie heeft twee Belgen opgespoord die in Cefalù (Sicilië) met hun motorboot over een duiker zijn gevaren. Volgens lokale media raakte de duiker door de motorschroeven zwaargewond. Het Belgische koppel zou verder gevaren zijn zonder hulp te bieden.

13 reacties

 • Michel Amerlinck

  1 jaar geleden
  Een duiker dient als hij alleen onderwater is een drijfboei te hebben. Dit om te duiken waar hij is. Het wordt ook weleens een trappenboei genoemd. Als er een boot aanwezig is voor de duiker moet deze een speciale vlag dragen. Dus veel vragen waar wij geen antwoord op hebben omdat we er niet waren.
 • leo Daneels

  1 jaar geleden
  Duiker of iemand die aan het snorkelen was? Echte duikers wordt aangeleerd om steeds vooraf te kijken of je veilig kan opstijgen en een motorboot hoor je onder water van ver al zeer goed ! Neemt natuurlijk niet weg dat men altijd goed moet uitkijken als men met zo’n boot over het water klieft !
 • Jos De Smet

  1 jaar geleden
  Aan de mensen die de bedenking postten dat er eventueel geen duikvlag was voorzien: ik vermoed dat het om een snorkelaar ging, en niet om een duiker. Een snorkelaar is een zwemmer en zwemmers hoeven vanzelfsprekend geen duikervlag te plaatsen.
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  Naargelang hoe groot de boot is kan je dat niet opmerken. Als die duiker juist boven komt op het moment dat de boot erboven is dan hebben ze zelfs nooit kans om hem te zien. Iedereen die wat op zee komt weet dat golven gemakkelijk het zicht kunnen onttrekken op personen in het water. Een duiker moet daarom juist een duikersvlag uitzetten om zijn positie aan te tonen, en natuurlijk moet elke schipper hiervan op de hoogte zijn en er oplettend voor zijn!
 • Pascal Arits

  1 jaar geleden
  Één duiker zit meestal onderwater, hebben ze hem wel gezien. Had hij een duikers boei liggen, zodat men hiervoor moet uitwijken enz enz, ik merk altijd dat de perfecte stuurlui aan wal staan