Volledig scherm
© © Frank Lukasseck/Corbis

Belgisch koppel in quarantaine aan Lago Maggiore in Italië nadat een van hen positief test op coronavirus

Twee Belgische toeristen zijn in het noorden van Italië in quarantaine geplaatst nadat ze ziek werden en een van hen een positieve coronatest aflegde. Dat melden regionale nieuwsmedia.

7 reacties

 • ivan de ridder

  6 maanden geleden
  Raphael Coryn, juist tijdens deze corona-periode moesten bepaalde sectoren op overdrive blijven draaien en leefde men 'zonder enige vorm van ontspanning' (vele hobby's werden stopgezet, eropuit gaan / verplaatsing mocht niet, horeca was gesloten, ...). Het verbaast me niet dat mensen er echt tussenuit moeten gaan op terug op krachten te komen. Niet dat ik 100% akkoord ga, maar dat is helaas ook inherent verbonden met mentale gezondheid om burnouts te vermijden.
 • Els Verhaegen

  6 maanden geleden
  Italië een voorbeeld van hoe het in heel de wereld zou moeten zijn. Zonder deze mensen aan de schandpaal te nagelen hun helpen en bijstaan. Het kan ieder van ons overkomen ook in je eigen land. Heel correct gereageerd vd overheid Was het maar overal zo...
 • Raphael Coryn

  6 maanden geleden
  Ik begrijp de mensen niet. Is reizen nu zo belangrijk en kan men nu eens voor één jaar thuis blijven? Gezondheid gaat toch voor alles.
 • ronny De decker

  6 maanden geleden
  Daar word je in bijna elke winkel of restaurant geconfronteerd op koorts en moet je ook Telkens u handen ontsmetten dat zie je hier nergens
 • Edmond Dillien

  6 maanden geleden
  Er zijn volgens mij slechtere plaatsen om uit te zieken, niet?
 1. OVERZICHT. Buitenlandse Zaken lanceert nieuwe kaart met reisadviezen: deze gebieden kleuren oranje of rood
  Update

  OVERZICHT. Buitenland­se Zaken lanceert nieuwe kaart met reisadvie­zen: deze gebieden kleuren oranje of rood

  Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen opnieuw aangepast, en de regels veranderd voor code rood. Vanaf vandaag staat code rood niet langer gelijk met een reisverbod, maar wel met een reisadvies dat ten zeerste afraadt naar dergelijke zone te reizen. Ook lanceerde Buitenlandse Zaken een interactieve kaart. Een overzicht van waar je als Belgische reiziger wel nog naartoe mag en waar niet.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. VS willen kernwapenverdrag met Rusland 5 jaar verlengen

  VS willen kernwapen­ver­drag met Rusland 5 jaar verlengen

  De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden wil het New START-kernwapenverdrag tussen de VS en Rusland met vijf jaar verlengen. De woordvoerder van Biden zegt dat de regering haast moest maken met de beslissing, omdat het Verdrag voor Vermindering van Strategische Nucleaire Wapens (New START) uit 2010 op 5 februari afloopt. Het verdrag rond de ontwapening van het Russisch en Amerikaans nucleair arsenaal is het laatste van die soort tussen beide landen.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"