Belgisch koppel enige bewoners van Spaans spookdorp: “We leven zonder elektriciteit- en wateraansluiting”

Het moest ooit een prestigieus vakantiedorp worden, maar draaide door onder meer bouwfraude anders uit. Het gehucht Suelves in de Spaanse regio Aragón telt maar twee permanente bewoners, twee Belgen. Stromend water hebben ze niet en hun drinkwater moet elders gekocht, maar toch wonen Lieve en haar man er al meer dan vijf jaar. Bekijk hierboven hoe de twee Belgen er leven.

 1. Frans-Marokkaanse ingenieur beweert laatste twee codes Zodiac Killer te hebben gekraakt, eerder hielp Belg er ook al één ontcijferen

  Frans-Marokkaan­se ingenieur beweert laatste twee codes Zodiac Killer te hebben gekraakt, eerder hielp Belg er ook al één ontcijfe­ren

  Fayçal Ziraoui zorgt online voor ophef met zijn bewering dat hij de twee overgebleven codes van de zogenaamde Zodiac Killer uit Californië heeft ontcijferd. De moordenaar terroriseerde eind jaren zestig de San Francisco Bay Area. Hij werd nooit geïdentificeerd. De 38-jarige Frans-Marokkaanse consultant Ziraoui uit Argenteuil zegt dat hij nu een code kon kraken die de identiteit van de vermoedelijke seriemoordenaar wél prijsgeeft.
 2. India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf
  13

  India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf

  India heeft een nieuwe variant van het coronavirus bestempeld als ‘variant of concern’. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou de Delta plus-variant (AY.1) zich nóg makkelijker verspreiden, zich ook makkelijker aan onze longcellen vasthechten en potentieel weerstand kunnen bieden aan onze antilichamen. Er wordt zelfs gevreesd voor een derde coronagolf in het land. Internationale experts menen echter dat het nog te vroeg is voor uitspraken.
 3. Premier De Croo noemt nieuwe Hongaarse ‘antihomo’-wet “achterlijk”, Hongaarse premier Orbán verdedigt ze met vuur
  39

  Premier De Croo noemt nieuwe Hongaarse ‘antihomo’-wet “achterlijk”, Hongaarse premier Orbán verdedigt ze met vuur

  De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft donderdag bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel de internationale kritiek op de nieuwe Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit en genderidentiteit afgewezen. Onder meer onze Belgische premier Alexander De Croo toonde zich bij aanvang van de top erg scherp voor Hongarije. Hij noemde de controversiële wet “achterlijk”.