Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR)
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) © BELGA

België zet 21 Russische spionnen het land uit, ook andere Europese landen gooien er buiten

De federale regering zet 21 Russische diplomaten het land uit. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) dinsdag aangekondigd in de Kamer. Nederland gaat er zeventien Russische uitzetten, meldt de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra.

 1. Vernedering voor Poetin: Oekraïne maakt identiteit van honderden “Russische spionnen” bekend

  Vernede­ring voor Poetin: Oekraïne maakt identiteit van honderden “Russische spionnen” bekend

  De Oekraïense autoriteiten hebben een lijst openbaar gemaakt waarin ze honderden “Russische spionnen” ontmaskeren. Dat schrijft de Britse krant ‘The Telegraph’. De lijst bevat de gegevens van maar liefst 620 agenten die werken voor de Federale Veiligheidsdienst van de Russische Federatie (FSB). Normaal gezien wordt hun identiteit strikt geheimgehouden, maar nu zijn onder meer de paspoorten, telefoonnummers en zelfs de favoriete alcoholische dranken van de agenten vrijgegeven.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.