Een Syrisch kind wordt behandeld na de vermoedelijke gifgasaanval, in een veldhospitaal in Saraqib, in de Syrische provincie Idlib.
Volledig scherm
Een Syrisch kind wordt behandeld na de vermoedelijke gifgasaanval, in een veldhospitaal in Saraqib, in de Syrische provincie Idlib. © EPA

België veroordeelt gifaanval in Syrië: "Assad moet weg"

SyriëMinister van Ontwikkelingssamenwerking en vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt de aanval met gifgas in Syrië. "De inzet van chemische wapens is het overschrijden van een rode lijn", zei De Croo na een ontmoeting met VN-noodhulpcoördinator Stephen O'Brien in de marge van de Syriëconferentie in Brussel. De VN-Veiligheidsraad zal bijeenkomen en  uitzoeken wie verantwoordelijk is voor de gifaanval. Dat zei de speciale VN-gezant Staffan de Mistura op de Syriëconferentie in Brussel.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Minstens 72 doden en 400 gewonden bij gifgasaanval. Trump legt schuld bij Obama
  Syrië

  Minstens 72 doden en 400 gewonden bij gifgasaan­val. Trump legt schuld bij Obama

  Bij een luchtaanval met gifgas in het noordwesten van Syrië zijn minstens 72 mensen om het leven gekomen, onder wie ook kinderen. Er zijn ook meer dan 400 gewonden met ademhalingsproblemen. Alle slachtoffers zijn burgers. De dodentol zal wellicht nog oplopen. Dat meldt Reuters op basis van de waarnemingen van een Syrische hulporganisatie. Het ziekenhuis dat zich ontfermde over de gewonden bij de luchtaanval met gifgas is op zijn beurt gebombardeerd. Artsen vluchtten temidden van puin. De VN-Veiligheidsraad zal bijeenkomen en uitzoeken wie er verantwoordelijk voor is. Het Witte Huis legt de schuld bij Trumps voorganger.
 2. "IS-leider al-Baghdadi vluchtte uit Mosoel met behulp van 17 bomauto's"

  "IS-lei­der al-Baghdadi vluchtte uit Mosoel met behulp van 17 bomauto's"

  Hoewel terreurorganisatie Islamitische Staat op het punt staat de Iraakse stad Mosoel te moeten prijsgeven, zijn de jihadisten opgetogen dat hun leider Abu Bakr al-Baghdadi uit de stad is kunnen ontsnappen. Dat gebeurde met behulp van 17 bomauto's, zo verklaart een Koerdische functionaris aan The Independent. De stafchef van de Koerdische president voorspelt dat IS als staat zal uiteenvallen maar doorgaan als guerillabeweging.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw