Minister van Defensie Ludivine Dedonder.
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder. © Photo News

België stuurt extra militairen naar luchthavens Kaboel en Islamabad

België stuurt extra militairen naar de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel en naar die van Islamabad in Pakistan. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gezegd in Terzake. Volgens de VRT stuurt België nog eens 100 militairen.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Franse media: “Frankrijk evacueerde ook leden van de taliban naar Parijs”

  Franse media: “Frankrijk evacueerde ook leden van de taliban naar Parijs”

  Onder de Afghanen die naar het Westen zijn geëvacueerd, bevinden zich mogelijk mensen met banden met de radicaalislamitische taliban, de nieuwe machthebbers in Afghanistan. Zij worden ervan verdacht “banden te onderhouden met een organisatie die een islamitische staat wil oprichten met terroristische middelen”. De Franse binnenlandminister Gerald Darmanin bevestigde vijf gevallen, nadat Franse media daarover hadden bericht. Op hun beurt meldden Britse media dat de Britten een verdachte persoon naar Engeland hebben overgevlogen.
 1. Jongetje (6) dat als enige kabelbaanramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

  Jongetje (6) dat als enige kabelbaan­ramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

  De 6-jarige jongen die het kabelbaandrama in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in Italië. Dat heeft een rechtbank in Tel Aviv besloten, nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was meegenomen. Het kind verloor in mei zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten neerstortte. Eitan was de enige van de vijftien inzittenden die het ongeval overleefde.
 2. Autoverhuurbedrijf Hertz bestelt 100.000 elektrische wagens bij Tesla

  Autover­huur­be­drijf Hertz bestelt 100.000 elektri­sche wagens bij Tesla

  Autoverhuurbedrijf Hertz, dat vier maanden geleden een doorstart maakte nadat het onder druk van de coronacrisis failliet ging, heeft bij de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla een bestelling van 100.000 wagens geplaatst. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg maandag op gezag van ingewijden. De bestelling is een eerste stap in de ambitieuze plannen van Hertz om zijn vloot te elektrificeren.