Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

België stuurde afgelopen tien jaar 15.000 Europeanen terug

Op tien jaar tijd heeft ons land meer dan 15.000 EU-onderdanen teruggestuurd naar hun land van herkomst. Dat blijkt uit een studie van een honderdtal Europese onderzoekers, waar ook de Universiteit van Luik aan deelnam. Dat schrijft L'Echo vandaag. 

 1. Formeel reisverbod en quarantaine verplicht bij 'code rood’, aanbevolen bij ‘code oranje’, boetes tot 4.000 euro en zelfs gevangenisstraffen

  Formeel reisverbod en quarantai­ne verplicht bij 'code rood’, aanbevolen bij ‘code oranje’, boetes tot 4.000 euro en zelfs gevangenis­straf­fen

  De verschillende overheden in ons land hebben een akkoord bereikt over de quarantainemaatregelen voor reizigers die terugkeren uit een Europees gebied waar het coronavirus weer opflakkert. Er komen een lijst en kaart met gebieden waar de situatie precair is, en bijhorende kleurcodes. Wie terugkeert uit een rode zone - waarvoor ook een formeel reisverbod uitgevaardigd zal worden - moet bij thuiskomst verplicht in quarantaine en een coronatest laten afnemen. Overtredingen kunnen in theorie bestraft worden met boetes tot 4.000 euro en een gevangenisstraf tot 6 maanden.
 1. Reizen na de brexit: wat verandert er allemaal voor jou?
  PREMIUM

  Reizen na de brexit: wat verandert er allemaal voor jou?

  Nog een maand en de brexit is een feit. Hoe die er tot in de details zal uitzien, daarvoor wordt er momenteel nog stevig onderhandeld. Maar wat we zeker al weten is dat vanaf 2021 voor ons als reizigers niets meer hetzelfde zal zijn. Heb je binnenkort een paspoort nodig voor een kort verblijf? Zal je meer betalen voor een tripje met de Eurostar naar Londen? En wat met je ziekteverzekering? Onze reisexpert zocht het uit.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre