België is vanaf 1 januari een stukje kleiner na grondruil met Nederland

Vanaf 1 januari is ons land officieel een stukje kleiner en Nederland een stukje groter. De grondruil met onze noorderburen gaat over drie schiereilanden in de Maas, ten zuiden van Maastricht. Over de kwestie is jarenlang onderhandeld. Dat meldt vrtnws.

44 reacties

 • Hugo Huybrechts

  3 jaar geleden
  Ha ha! Wat een hoop gezwets over een paar modderhopen in het midden van de Maas, en er ondertussen maar politieke frustraties over Antwerpen, Brussel en zelfs Zeeuws-Vlaanderen bijhalen die absoluut niets te maken hebben met het artikel. Arm Vlaanderen, inderdaad.
 • Jan De Vos

  3 jaar geleden
  Feitelijk zou Zeeuws Vlaanderen naar Vlaanderen moeten komen, zodat schelde de echte grens wordt, maar Vlaanderen (vooral Franstalig België) heeft daar geen moeite voor gedaan.
 • Robert Croux

  3 jaar geleden
  Een aangeslipt stuk grond,onbereikbaar voor onze gezagdsdragers met alle uitwassen van dien. Het minste wat je van een land kon vragen was dat er enig toezicht was, wat bijna onmogelijk. Alleen de last en geen lust. Goed dat het nu “opgekuisd” kan worden.
 • dirk rombaut

  3 jaar geleden
  wie heeft er weer voordeel.....Juist als de Hollanders je niet gekl.... hebben zijn ze het vergeten, en ze vergeten het niet rap
 • Denis Stock

  3 jaar geleden
  Geweldige ruil als het grondgebied kleiner wordt. Is typerend voor onze bewindsvoerders. Doet me denken aan de verkoop van overheidsgebouwen voor een habbekrats om ze zeer duur nadien af te huren voor onbepaalde tijd.
 1. “Trump moet 2 weken krijgen om verdediging voor afzettingsproces voor te bereiden”

  “Trump moet 2 weken krijgen om verdedi­ging voor afzettings­pro­ces voor te bereiden”

  De Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell wil dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump twee weken de tijd krijgt om zich voor te bereiden op een afzettingsproces. Dat zei hij volgens Politico vandaag tegen partijgenoten. Trump zou advocaat Butch Bowers ingehuurd om hem te verdedigen bij het aanstaande afzettingsproces in de Senaat. Een bron zegt dat de voormalige medewerker van de regering van George W. Bush Trump zal bijstaan. Bowers heeft nog niet gereageerd.
 2. Proud Boys laten Trump vallen en omschrijven hem als “extreem zwak”

  Proud Boys laten Trump vallen en omschrij­ven hem als “extreem zwak”

  De extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken. Ze zijn ook boos omdat hij hen geen gratie verleende voor de bestorming van het Capitool.
 1. Alle beschuldigingen van de baan, poolreiziger Alain Hubert hoeft niet naar de rechter: “Zeven moeilijke jaren, maar nu: streep eronder”
  PREMIUM

  Alle beschuldi­gin­gen van de baan, poolreizi­ger Alain Hubert hoeft niet naar de rechter: “Zeven moeilijke jaren, maar nu: streep eronder”

  De beschuldigingen van belangenvermenging en persoonlijke verrijking zijn van de baan. Alain Hubert, leider van de Belgische zuidpoolbasis, hoeft niet naar de rechter. “Het waren zeven moeilijke jaren, meer nog voor mijn familie, vrienden en medewerkers dan voor mezelf”, zegt hij vanop Antarctica. “Maar ik ben blij dat ik nu weer al mijn energie kan gebruiken voor de verdere uitbouw van dit unieke project.”
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"