“De situatie van de Oeigoerse minderheid vormt een grote bron van bekommernis, ook voor de regering”, stelt minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
“De situatie van de Oeigoerse minderheid vormt een grote bron van bekommernis, ook voor de regering”, stelt minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR). © BELGA

België erkent risico op genocide ten aanzien van Oeigoeren in China

De plenaire Kamer heeft een resolutie goedgekeurd waarin de detentie van de Oeigoerse minderheid in China streng wordt veroordeeld. De tekst erkent ook dat er een “risico op genocide” bestaat.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. President Bolsonaro weigert verklaring af te leggen bij politie ondanks gerechtelijk bevel

  President Bolsonaro weigert verklaring af te leggen bij politie ondanks gerechte­lijk bevel

  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is vrijdag niet komen opdagen bij de politie om een verklaring af te leggen, ondanks een bevel daartoe van een van de rechters van het Hooggerechtshof. De president moest zich bij de politie melden omdat er een onderzoek naar hem loopt vanwege het openbaar maken van een geheim en nog niet afgerond politierapport in een van zijn zogenoemde ‘lives’ op Facebook.