Het vaccinatiecentrum van Antwerpen.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum van Antwerpen. © Klaas De Scheirder

België en Europese Unie vaccineren nu sneller dan Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk

Met meer dan 700.000 vaccinaties vorige week, en dus gemiddeld meer dan 100.000 per dag, is het vaccinatietempo in België eindelijk op kruissnelheid gekomen. Ook in de meeste andere Europese lidstaten gaat het nu vooruit: de inhaalbeweging maakt dat we momenteel zelfs sneller vaccineren dan de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. 

84 reacties

 • Lecocq Daniel

  1 maand geleden
  Een griepvaccin neem je net voor het griepseizoen, het coronavaccin blijkbaar erna.
 • Pedro De Geest

  1 maand geleden
  In de UK is al 78% van de bevolking gevaccineerd. Procentueel bijna dubbel zoveel als hier. Met een tiende plaats in Europa staan we bij de goede middenmoot als het op de eerste prik aankomt. Heel anders is het bij de volledig gevaccineerde bevolking, Daar staan we op vijf na laatste. De hoerakreten van De Croo moeten dus met een grote korrel zout genomen worden.
 • Eddy Douwen

  1 maand geleden
  klokkeluiders gezocht om voorkruiperij van vaccins aan het licht te brengen,loof er maar een premie aan uit . Zou graag zien wie voorrang genoten heeft en wie wat gekregen,wel altijd de gewone burger viseren ,doe het nu maar is andersom
 • Etienne De Bondt

  1 maand geleden
  Dat is niet moeilijk daar is iedereen al bijna gevaccineerd.
 • Jo Van den Breen

  1 maand geleden
  Ja, als iedereen in de VS en UK al gevaccineerd is, zal België nu inderdaad rapper vaccineren, proficiat dat men daar opkomt ! Sneller gaat het nu wel, de diepvriezers worden eindelijk leeg gemaakt, en op sommige plaatsen gaat het zelfs bijzonder snel, daar is men al bij een 23 jarige, en de lokale politici daar, kunnen weer pluimen op hun hoed steken.
 1. VS en VK zien redenen voor optimisme: “Drastische daling nieuwe infecties ook mogelijk zonder groepsimmuniteit”

  VS en VK zien redenen voor optimisme: “Drastische daling nieuwe infecties ook mogelijk zonder groepsimmu­ni­teit”

  Het Verenigd Koninkrijk lijkt op weg naar nul coronadoden per dag. Met dank aan de ver gevorderde vaccinatiecampagne. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan geven Amerikaanse experts het idee van groepsimmuniteit meer en meer op, maar ze vermoeden dat een vaccinatiegraad van boven de 50 procent het aantal nieuwe infecties ook al drastisch zal doen dalen, zoals dat in Israël het geval blijkt te zijn.