Ahmadreza Djalali.
Volledig scherm
Ahmadreza Djalali. © RV

België en Amnesty vragen Iran af te zien van executie VUB-gastdocent: “Hij zit in isolatie en kreeg te horen dat straf op handen is”

België en Amnesty International roepen Iran op om de doodstraf van VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali niet uit te voeren. Ons land heeft die boodschap overgemaakt aan de Iraanse ambassadeur in ons land, zo klinkt het woensdag bij minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR). Ook Vlaanderen sluit zich bij de oproep aan.

2 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Waarom ? Iran heeft toch zijn eigen jurisprudentie, waarom zouden we onze neus daar moeten tussen steken, dat belangt ons land toch niet aan !
 • Paul Hendriks

  2 maanden geleden
  Ik vrees dat een oproep aan Iran niets gaat uithalen, landen die mensenrechten op deze manier schenden moeten anders worden aangepakt.
 1. Politie Amsterdam arresteert relschoppers - Noodbevel in meerdere Nederlandse steden

  Politie Amsterdam arresteert relschop­pers - Noodbevel in meerdere Nederland­se steden

  Meerdere Nederlandse steden, waaronder Den Bosch, Maastricht, Eindhoven, Haarlem en Breda, hebben vanavond een noodbevel afgekondigd, dat meestal meteen ingaat. De steden vrezen voor nieuwe ongeregeldheden, omdat jongeren na drie dagen rellen elkaar op sociale media blijven ophitsen en nieuwe onlusten plannen. In Rotterdam is de politie in groten getale aanwezig in de wijk waar jongeren een dag eerder vernielingen aanrichtten en rel schopten.
 2. Hoopvol nieuws uit Israël: “Geen enkele ernstige infectie gemeld bij wie twee doses Pfizer-vaccin kreeg”

  Hoopvol nieuws uit Israël: “Geen enkele ernstige infectie gemeld bij wie twee doses Pfi­zer-vac­cin kreeg”

  Het vaccin van BioNTech/Pfizer lijkt niet alleen zeer effectief te zijn in studies, maar ook in de praktijk. Israël is het land dat al het grootste deel van zijn bevolking heeft ingeënt en daar blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek dat amper 0,01 procent van een grote groep mensen die de vereiste twee doses kreeg, meer dan een week later besmet was met Covid-19. Het ging ook telkens om een milde vorm. Niemand werd ernstig ziek.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"