Kris Roman verschijnt geregeld op de Russische staatstelevisie om daar zijn zegje te doen over het verval in het Westen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kris Roman verschijnt geregeld op de Russische staatstelevisie om daar zijn zegje te doen over het verval in het Westen. © RV

Belgen helpen Rusland angst te zaaien met fake news over coronavirus

Het is een niet te stoppen monster, de Russische propagandamachine die ‘fake news’ over het Westen uitstort om angst en verdeeldheid te zaaien. Ook over het coronavirus draait die machine op volle toeren — en daar werken zelfs Belgen aan mee, zo heeft Het Laatste Nieuws ontdekt.

14 reacties

 • Etienne Derycker

  1 jaar geleden
  Misschien moeten we hem het etiket van 'Spion' op kleven. Kan de veiligheidsraad daar niet een stokje voor steken en die man zijn reisvisum inhouden?
 • Frank Louman

  1 jaar geleden
  Rusland sluit nu ook cafe's en restaurants. Zoveel voor de tijdig genomen maatregelen. En ik blijf het zeggen , ga er wonen en werken als je denkt dat het beter is. Want wonen en werken in een land waar de munt zo gedevalueerd van is is plezant.
 • fernand dhont

  1 jaar geleden
  de EU is een dikke zero op alle gebied voor haar bevolking, maar eens dit voorbij zal zijn dan gaan ze terug in actie gaan en dan zullen ze het wel weten
 • Joël Versin

  1 jaar geleden
  Ondanks we in een globalistische wereld leven, lezen we enkel nieuws vanonder de kerktoren, media is als de pastoor van vroeger, maar dan zonder een bisdom.
 • Regis Desmet

  1 jaar geleden
  Niet alleen Rusland maar ook China helpt Italië, de logge EU, het allegaartje afgedankte politici is niets, kan niets en word niet
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Britse premier Johnson verontschuldigt zich voor geweld in Noord-Ierland in 1971
  1

  Britse premier Johnson veront­schul­digt zich voor geweld in Noord-Ier­land in 1971

  Zo'n vijftig jaar nadat tien mensen de dood vonden in Ballymurphy, in het Noord-Ierland-conflict, heeft de Britse premier Boris Johnson wich woensdag in naam van de Britse regering voor de gebeurtenissen verontschuldigd. Dat deed hij in een telefoongesprek met de Noord-Ierse leiders. De Britse regering wil zich volgens premier Johnson inzetten voor verzoening en vooruitgang in het Noord-Ierse vredesproces. Dat blijkt uit een verklaring vanuit Downing Street.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas