Belg zwaargewond na botsing op skipiste in Oostenrijk

Een 37-jarige Belg is zwaargewond geraakt door een val nadat hij op een skipiste in het Oostenrijkse Sölden in contact kwam met een andere skiër. Die merkte het ongeval op, maar zette zijn afdaling verder en is spoorloos. De Belg werd met een reddingshelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuigen.

5 reacties

 • ingo dehaene

  4 maanden geleden
  ik ga al 40 jaar skiën het valt zeker op dat vooral de jongere generatie niet meer oplet , er zijn inderdaad verkeersregels, ook op de pistes ! geen regels zoals voorrang van rechts maar wel op de regels van het gezonde verstand !! en op beleefdheid en respect voor iedereen zowel jong ,oud , geoefend of beginneling
 • CHRIS STERCK

  4 maanden geleden
  Helga geuens, ja op een skipiste gelden ook regels waar zich aan moet gehouden worden.
 • bart van brabant

  4 maanden geleden
  @Helga Geuens: jazeker gelden er hoffelijkheidsregels op de pistes. De snelste skiër dient altijd voorrang te geven aan wie onder hem op de piste skiet of minder ervaren is. Steeds kunnen stoppen of ontwijken, zo heb ik het geleerd. Je ziet het de laatste jaren al te vaak, snelheidsmaniakken op twee latten. Vandaar ook het belang van altijd je lijn of gelijkmatige bochten te nemen en niet zomaar in het wilde weg de piste over te steken, zo kunnen 'bovenliggers' je traject inschatten.
 • ronny cuypers

  4 maanden geleden
  Natuurlijk gelden daar voorrangsregels Helga. Het zou anders nogal een troep worden.
 • Helga Geuens

  4 maanden geleden
  Vluchtmisdrijf op skiliften...gelden daar ook verkeersregels,dan?Kan het nog gekker.Geen voorrang gegeven,ofwat?
 1. Premier De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders en kinderen: “Zijn slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders”

  Premier De Croo verdedigt repatrië­ring IS-moe­ders en kinderen: “Zijn slachtof­fer van fatale beslissin­gen van hun ouders”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigt de repatriëring van IS-moeders en hun kinderen uit de kampen in Syrië. “Het gaat over kinderen jonger dan 12 jaar”, verklaarde hij donderdag in de Kamer. “Ze zijn het slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders.” Hij kreeg de steun van Ecolo-Groen. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang zijn vierkant tegen.