De Belg leefde in de buurt van Benidorm en streek maandelijks 1.100 euro op.
Volledig scherm
De Belg leefde in de buurt van Benidorm en streek maandelijks 1.100 euro op. © Getty Images

Belg strijkt 7 jaar pensioen van dode moeder op terwijl hij geniet van Spaanse zon

In Spanje is een Belg (48) gearresteerd die zeven jaar lang het pensioen van zijn overleden moeder heeft opgestreken. De man kon in de buurt van Benidorm genieten van zon, zee en strand, terwijl hij elke maand 1.100 euro kreeg. In totaal fraudeerde hij voor meer dan 90.000 euro. 

31 reacties

 • Robert Weers

  1 jaar geleden
  Hier werkt een EU land dan nog proactief om een fraude aan te pakken. Vele duizenden fraudegevallen blijven zonder gevolg omdat landen als Marokko en Turkije geen informatie verstrekken over familie-situaties en onroerend goed bezit Dit laatste bijna 100%.
 • Jozef Vermeulen

  2 jaar geleden
  Trok hij zelf nog dop?
 • Emiel Vandeplas

  2 jaar geleden
  Zal niet de enigste zijn !
 • Luc D'haese

  2 jaar geleden
  Spanje hoeft een overlijden niet te melden aan België. Weet dat ook residenten hun Belgisch pensioen behouden.
 • guido verwerft

  2 jaar geleden
  En zo zijn er nog wel een paar honderd
 1. “Eén slag en ze lag plots op de grond”: man die z’n moeder Solange (82) begroef in de duinen is op weg naar assisen, maar blijft na vier jaar ontkennen dat hij haar dood wilde
  PREMIUM
  Bredene/Oostende

  “Eén slag en ze lag plots op de grond”: man die z’n moeder Solange (82) begroef in de duinen is op weg naar assisen, maar blijft na vier jaar ontkennen dat hij haar dood wilde

  Hij sloeg z'n moeder met één slag tegen de grond, wikkelde haar lichaam in plastiek en begroef haar in de duinen. Nadien bleef hij meer dan twee jaar haar pensioen opstrijken. Zonder dat iemand ook maar iets doorhad. Tot de wijkagent onraad begon te ruiken en Bredenaar Frank Pauwels (49) achter de tralies vloog. De man is na vier jaar op weg naar het hof van assisen, maar blijft ontkennen dat hij Solange Hennaert (82) om het leven wilde brengen.