Een strand in Desenzano del Garda, vlak bij de plaats waar de Belg (64) werd gered.
Volledig scherm
Een strand in Desenzano del Garda, vlak bij de plaats waar de Belg (64) werd gered. © Getty

Belg krijgt hartaanval in Gardameer, omstanders redden zijn leven

ItaliëZonnebaders hebben in Italië het leven gered van een 64-jarige Belg. Die kreeg wellicht een hartaanval terwijl hij aan het zwemmen was in het Gardameer. Omstanders trokken hem naar de oever en reanimeerden de man. Hij is naar een ziekenhuis in Brescia gebracht.

9 reacties

 • Martina Peeters

  2 maanden geleden
  Een voorbeeld voor de maatschappij !
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Inderdaad, een cursus EHBO zou jaarlijks moeten gegeven worden in het middelbaar en verplicht in elke grote firma'. Stimulansen om EHBO te volgen in uw privé tijd. Dit zou levens sparen en veel miserie voorkomen. Ik heb mijn zonen een cursus cadeau gegeven in het cvo. Hopelijk komt het ooit van pas.want het gaat verder dan mond op mond en hartmassage.
 • Filip De Saeger

  2 maanden geleden
  ik sluit me graag aan bij Richard! Elke Vlaming, Belg, Europeaan, werledburger zou een cursus EHBO moeten gevolgd hebben. Ik gaf die zelf als reseve-officier al in 't leger aan mijn miliciens. Het rode kruis geeft die vaak zelfs kostenloos als ik het goed heb.
 • alex devos

  2 maanden geleden
  Zouden ze moeten leren al van in school . Een vak apart zoals 1uur godsdienst
 • Jean Francot

  2 maanden geleden
  Dit hoor je wel vaker op vakantie dat mensen een hartaanval krijgen door te zwemmen is het ijskoude water, vooral als het weer erg warm is. Beter eerst rustig wennen aan te koud water. Mensen zouden meer gewaarschuwd moeten worden voor dit risico, velen staan er niet bij stil.
 1. Drie keer zoveel Vlamingen zoeken naar online EHBO-cursus na hartfalen Eriksen: “Minder dan helft sporttrainers is hierin gediplomeerd”
  PREMIUM

  Drie keer zoveel Vlamingen zoeken naar online EHBO-cur­sus na hartfalen Eriksen: “Minder dan helft sporttrai­ners is hierin gediplo­meerd”

  De plotse hartstilstand van de Deense voetballer Christian Eriksen (29) zorgde voor drie keer zoveel bezoekers op de website van Rode Kruis Vlaanderen. Allen zochten ze naar hetzelfde: de gratis online cursus eerste hulp. Maar waar staan we vandaag op het vlak van reanimeren? Hoeveel cursussen geeft het Rode Kruis in een normaal jaar? Is dat intussen al een verplicht onderdeel van het lessenpakket in het middelbaar? En hoe zit dat in de Vlaamse sportwereld?
 2. Gemiddeld 30 Belgen krijgen dagelijks een hartstilstand, slechts 10 procent overleeft

  Gemiddeld 30 Belgen krijgen dagelijks een hartstil­stand, slechts 10 procent overleeft

  In ons land krijgen dagelijks gemiddeld dertig mensen een hartstilstand. Dat meldt de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA). Iets minder dan 10 procent van de mensen overleeft dit. Dat komt door een gebrek aan onmiddellijke en geschikte interventie. Volgens de vereniging van Belgische cardiologen is het bijgevolg van primordiaal belang dat hartpatiënten op tijd hulp krijgen. Met een betere kennis van levensreddende technieken zou het overlevingspercentage volgens BeHRA tot 20 procent stijgen en zouden jaarlijks 1.000 mensen meer kunnen worden gered.