Belg in Jalalabad getuigt: “Donderdag beslissen ze wat er zal gebeuren, tot dan moet iedereen binnenblijven”

Ahmad is 26 en zit momenteel vast in de Afghaanse stad Jalalabad waar hij op familiebezoek is. Daar stonden de taliban zondagochtend voor de poorten van de stad. “Ze zijn rustig, maar iedereen moet nu binnenblijven van 9 uur ‘s morgens tot 9 uur ‘s avonds.” Ahmad heeft de dubbele nationaliteit en wil graag terugkeren naar België, want de taliban zijn streng voor mensen die uit het Westen komen. Maar een terugkeer is niet vanzelfsprekend. “Ze zeggen dat ik contact moet opnemen met de Belgische ambassade, maar die bestaat hier niet in Afghanistan. Daarvoor moet ik naar de ambassade in Pakistan, maar alle grenzen zijn dicht.”

 1. Slachtoffers van schietpartij op middelbare school in Michigan krijgen gezicht

  Slachtof­fers van schietpar­tij op middelbare school in Michigan krijgen gezicht

  Er zijn vier leerlingen omgekomen bij de schietpartij op de middelbare school in Oxford (Michigan). Tate Myre (16), een veelbelovende footballspeler, stierf terwijl hij in een politiewagen naar het ziekenhuis gevoerd werd. Ook Hana St. Juliana (14) en Madisyn Baldwin (17) kwamen om. Justin Shilling (17) die vocht voor zijn leven, is vandaag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Op de beelden van een TikTok-video ziet u hoe studenten hun klas gebarricadeerd hadden. Toen er iemand op de deur klopte, maakte paniek zich van hen meester. Wat de dader bezielde, is nog steeds niet duidelijk.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.