Een agent toont de cocaïne die ze vonden in de haven van Port d'Alcúdia op Mallorca.
Volledig scherm
Een agent toont de cocaïne die ze vonden in de haven van Port d'Alcúdia op Mallorca. © Guardia Civil/Shutterstock

Belg die met 13 kilo coke naar Mallorca reed krijgt acht jaar cel

DrugsEen 67-jarige Belg die een jaar geleden bij zijn aankomst in Mallorca werd betrapt met 13 kilo cocaïne is veroordeeld tot bijna acht jaar gevangenisstraf. De drugs, ter waarde van 1,3 miljoen euro, zaten verstopt in een verborgen ruimte onder de versnellingspook.

0 reacties

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Na videobeelden van mishandeling drugscriminelen: “Ook drugsmaffia denkt na over hun marketing en communicatie”
  PREMIUM

  Na videobeel­den van mishande­ling drugscrimi­ne­len: “Ook drugsmaf­fia denkt na over hun marketing en communica­tie”

  Een gewelddadige video van drie Antwerpse drugscriminelen die ontvoerd en mishandeld werden, werd online volop verspreid en gedeeld. Het is intussen een standaardpraktijk in het drugsmilieu: eerst intimidatie, dan communicatie. De paardenkop in het bed is passé, want via sociale media en chatapps bereik je een groter publiek. “Zo wordt een duidelijk signaal gestuurd naar andere betrokkenen, naar hun familie, hun omgeving en ook naar potentiële nieuwe zakenpartners: ‘Kijk, met ons valt niet te sollen’.”
 1. Door cocaïnehandel zwommen ze in het geld, nu lijkt hun luxeleventje voorbij: beruchte drugsfamilie ‘De Mixers’ riskeert tot 10 jaar cel
  PREMIUM
  Antwerpen/Borgerhout

  Door cocaïnehan­del zwommen ze in het geld, nu lijkt hun luxeleven­tje voorbij: beruchte drugsfami­lie ‘De Mixers’ riskeert tot 10 jaar cel

  Eén van de vijf meest beruchte drugsfamilies uit Antwerpen, ‘de Mixers’, staat eindelijk voor de rechter. De procureur vordert straffen van 8 tot 10 jaar tegen de kopstukken van de familie S. uit Borgerhout. Hij vraagt ook de verbeurdverklaring van honderdduizenden euro’s die met cocaïnehandel zijn verdiend. Met dat geld werden luxueuze appartementen gekocht met ‘zicht op zee in Tanger’. De bendeleden leefden officieel van stempelgeld of schimmige jobs of hadden gewoon “veel geluk gehad bij het gokken.”