De politie betrapte de Belg (20) met twee kilo cocaïne in een verborgen ruimte in zijn auto.
Volledig scherm
De politie betrapte de Belg (20) met twee kilo cocaïne in een verborgen ruimte in zijn auto. © Getty/Politie

Belg betrapt met 2 kilo coke dankzij gekraakte berichtendienst Sky ECC

NederlandDe Nederlandse politie heeft in Roosendaal, net over de Belgische grens, een 20-jarige Belg op heterdaad betrapt met 2 kilo cocaïne. De politie kwam hem op het spoor dankzij informatie uit de gekraakte PGP-dienst Sky ECC.

0 reacties

 1. KIJK. Zo leeft een maffiabaas, met ‘The Godfather’-poster aan de muur
  Play
  1

  KIJK. Zo leefde ‘baas der bazen’ van Italiaanse maffia: posters van ‘The Godfather’ en ‘Joker’ aan de muur, ging zelf nog naar supermarkt

  Hoewel hij de meest gezochte man van Italië was, hield Matteo Messina Denaro — de ‘baas der bazen’ van de Italiaanse maffia — er een relatief normaal leven op na, voor hij gearresteerd werd. In zijn appartement werden posters van Al Pacino in ‘The Godfather’ en Joaquin Phoenix in ‘Joker’ teruggevonden. Aan de muur hing ook een foto van een leeuw. En boodschappen deed de voortvluchtige maffioso gewoon zelf.
 2. Politie boekt resultaat met drugsactieplan: “Door markt te verstoren wordt het moeilijker om zich te bevoorraden”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Politie boekt resultaat met drugsactie­plan: “Door markt te verstoren wordt het moeilijker om zich te bevoorra­den”

  De politie Sint-Niklaas heeft het voorbije jaar hard gewerkt om de lokale drugsmarkt te verstoren. In totaal vonden er 71 arrestaties plaats en werden zeven cannabisplantages opgerold. Onderzoek toont aan dat er een duidelijke link is met Antwerpen en Nederland. “Van daaruit worden de dealers gestuurd, maar met onze acties willen we hen ontmoedigen om Sint-Niklaas uit te kiezen als afzetgebied”, zeggen burgemeester Lieven Dehandschutter en commissaris Fabrice Vandemalle.
 3. Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolbanken”
  PREMIUM

  Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolban­ken”

  In Antwerpen is het record in beslag genomen cocaïne verbroken, en het jaar is nog niet om. De teller van het witte poeder staat nu op 100 ton. Volgens strafpleiter Walter Damen moet de focus ook liggen op de gebruiker, de motor van de drugshandel. Bij vier gebruikers leggen we ons oor te luisteren. De jongste was amper 12 toen ze haar eerste lijn snoof, een andere tikt tien gram per weekend aan. “Ik zie veertienjarigen op feestjes, onder invloed van alle soorten drugs.”
 4. Deze drie luxemerken zijn nog steeds actief in Rusland: “Oligarchen kunnen zonder probleem een Rolls-Royce kopen”
  24

  Deze drie luxemerken zijn nog steeds actief in Rusland: “Oligarchen kunnen zonder probleem een Rolls-Roy­ce kopen”

  Eens Moskou begon met de invasie in Oekraïne besloten veel westerse weken zich terug te trekken uit Rusland. Een van de westerse sancties was het stoppen met nieuwe leveringen van luxegoederen aan Rusland. Vandaag vind je niet snel meer een winkel van Chanel, Tiffany of Hugo Boss die nog open is. Toch zijn er drie beroemde Britse luxemerken wel nog steeds actief, ondanks de oorlogsgruwel die Rusland doorvoert. Dat schrijft de Daily Mail.