De politie betrapte de Belg (20) met twee kilo cocaïne in een verborgen ruimte in zijn auto.
Volledig scherm
De politie betrapte de Belg (20) met twee kilo cocaïne in een verborgen ruimte in zijn auto. © Getty/Politie

Belg betrapt met 2 kilo coke dankzij gekraakte berichtendienst Sky ECC

NederlandDe Nederlandse politie heeft in Roosendaal, net over de Belgische grens, een 20-jarige Belg op heterdaad betrapt met 2 kilo cocaïne. De politie kwam hem op het spoor dankzij informatie uit de gekraakte PGP-dienst Sky ECC.

0 reacties

 1. Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolbanken”
  PREMIUM

  Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolban­ken”

  In Antwerpen is het record in beslag genomen cocaïne verbroken, en het jaar is nog niet om. De teller van het witte poeder staat nu op 100 ton. Volgens strafpleiter Walter Damen moet de focus ook liggen op de gebruiker, de motor van de drugshandel. Bij vier gebruikers leggen we ons oor te luisteren. De jongste was amper 12 toen ze haar eerste lijn snoof, een andere tikt tien gram per weekend aan. “Ik zie veertienjarigen op feestjes, onder invloed van alle soorten drugs.”
 2. Politie boekt resultaat met drugsactieplan: “Door markt te verstoren wordt het moeilijker om zich te bevoorraden”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Politie boekt resultaat met drugsactie­plan: “Door markt te verstoren wordt het moeilijker om zich te bevoorra­den”

  De politie Sint-Niklaas heeft het voorbije jaar hard gewerkt om de lokale drugsmarkt te verstoren. In totaal vonden er 71 arrestaties plaats en werden zeven cannabisplantages opgerold. Onderzoek toont aan dat er een duidelijke link is met Antwerpen en Nederland. “Van daaruit worden de dealers gestuurd, maar met onze acties willen we hen ontmoedigen om Sint-Niklaas uit te kiezen als afzetgebied”, zeggen burgemeester Lieven Dehandschutter en commissaris Fabrice Vandemalle.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.