De man werd opgepakt aan een busstation in de Filipijnse stad Cebu. Hij wordt beschuldigd van poging tot kinderontvoering.
Volledig scherm
De man werd opgepakt aan een busstation in de Filipijnse stad Cebu. Hij wordt beschuldigd van poging tot kinderontvoering. © Thinkstock, rmn

Belg (60) opgepakt in Filipijnen: "Hij wilde die kinderen niet ontvoeren. Dit is een vreselijk misverstand"

"Koen is een wereldverbeteraar. Van kinderhandel, of érger, is geen sprake." Dat zegt de familie van een 60-jarige Belg die sinds dinsdag achter Filipijnse tralies zit op verdenking van poging tot kinderontvoering. 

26 reacties

 • wouter bauwens

  2 jaar geleden
  Er zijn inderdaad Filipijnse ouders die tegen betaling hun kinderen door toeristen laten misbruiken. Dit is uiteraard strafbaar dus in zi’n geval gaan de ouders zeggen dat de “americano” een familievriend is. Is dat hier ook zo? Onderzoek zal het uitwijzen.
 • Guido Swerts

  3 jaar geleden
  Stel ik me toch vragen bij...een Buitenlandse oudere man in gezelschap van kleine kinderen?Hij kan er niet eens deftig mee spreken?
 • Hans Goorden

  3 jaar geleden
  Beste Guy Boodts, Filipijnen zijn grotendeels Christenen (94%). Enkel in het zuiden is er een minderheid. Vooroordelen helpen je weinig vooruit!
 • ivan chtuka

  3 jaar geleden
  Tja help eerst de kinderen in eigen land.
 • Danny Bonkers

  3 jaar geleden
  Je gaat niet de wereldverbeteraar uithangen in de Filipijnen waar pedofilie welig tiert, en gezinnen geld krijgen om hun kinderen te laten misbruiken. Dat Koen als hij zo zuiver op de graat is hier in België de wereld verbeteraar uithangt en wie toch graag ginder voor God gaat spelen doet dat via de normale weg, je vraagt je erkenning aan en vult het nodige papier werk in. Goedheid wil niet zeggen oerdom. Hier klopt iets niet.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"