De politie tijdens het onderzoek naar de fraude.
Volledig scherm
De politie tijdens het onderzoek naar de fraude. © Policia Nacional

Belg (50) opgepakt voor miljoenenfraude op parking van luchthaven Alicante

In Alicante is een Belg opgepakt voor fraude ter waarde van meer dan een miljoen euro. De man maakte gebruik van een systeem met vervalste nummerplaten, waardoor hij auto’s maandenlang op de parking van de luchthaven kon laten staan zonder daarvoor te betalen. Veel Belgen met een tweede verblijf in Spanje lieten hun wagen bij P.D.C. (50) achter wanneer ze terugkwamen naar België. Ze betaalden hem daarvoor, maar hij zette hun auto dan gewoon zonder te betalen op de parking van de luchthaven. Het geld verdween in zijn zakken.

4 reacties

 • Eric Roeloffzen

  7 maanden geleden
  Schappelijke prijzen, hier bij inrijden LEZ boetes tot 350 euro. Volgende keer moet hij zijn systeem nog meer verfijnen. Zakelijk instinct moet aangewakkerd worden!
 • Filip Vanlaeken

  7 maanden geleden
  Voor niet gaat de zon op, of dat was alleszins zo tot voor Vivaldi. Vandaag is dat zelfs gn zekerheid meer.
 • Marjan Frankie

  7 maanden geleden
  tja nummerplaat herkenning heeft zo zijn fouten en daar word door criminelen gretig gebruik van gemaakt, auto's zouden een QR code moeten hebben op hun dak onuitwisbaar en onvervangbaar en de nummerplaat miserie is opgelost en de criminelen hebben dan een nieuwe uitdaging
 • Stephan Verheyen

  7 maanden geleden
  Honderden ? ! Het hoogste bedrag waar ik de ticket van gezien heb was 3181 euro. Ikzelf 318 euro na voorlegging van mijn laatste terugvlucht op 1 april. Bedragen van 1400, 1100, 2300 waren geen uitzondering. Anders wagen niet terug.
 1. Hoofd Russische staatszender geeft plots toe dat Russen zich tot in hoogste kringen zorgen maken om oorlog te verliezen en berecht te worden voor oorlogsmisdaden
  Play

  Hoofd Russische staatszen­der geeft plots toe dat Russen zich tot in hoogste kringen zorgen maken om oorlog te verliezen en berecht te worden voor oorlogsmis­da­den

  Het hoofd van de Russische staatstelevisiezender RT heeft een opmerkelijke passage gemaakt tijdens de talkshow van Vladimir Solovyov op bevriende staatszender ‘Rusland-1'. Margarita Simonyan liet - met duidelijk misprijzen wel - verstaan dat een aantal van haar landgenoten, tot in de hoogste kringen toe, zich zorgen beginnen te maken dat Rusland de oorlog in Oekraïne wel eens zou kunnen verliezen en dat ze de rekening gepresenteerd zullen krijgen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.
 2. Leider ultrarechtse militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

  Leider ultrarecht­se militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

  Stewart Rhodes, leider en oprichter van de Amerikaanse militie ‘Oath Keepers’, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan “opruiende samenzwering” voor de aanval op het Capitool van vorig jaar januari. De aanvallers, aanhangers van voormalig president Donald Trump, hoopten toen de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Joe Biden tegen te houden. Rhodes kan een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar worden opgelegd.