De man gooide vuurwerk naar agenten en naar een groep mensen die op de Nieuwe Markt stonden in de Noord-Brabantse stad.
Volledig scherm
De man gooide vuurwerk naar agenten en naar een groep mensen die op de Nieuwe Markt stonden in de Noord-Brabantse stad. © Shutterstock / minhanphotos

Belg (20) in Roosendaal opgepakt na zware mishandeling met vuurwerk: man met brandwonden en vrouw met ernstige gehoorschade

De Nederlandse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Roosendaal een 20-jarige Belg opgepakt. Hij wordt verdacht van zware mishandeling. De man gooide vuurwerk naar agenten en naar een groep mensen die op de Nieuwe Markt stonden in de Noord-Brabantse stad.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Vaarwel vandalisme? Lorin Parys en Annelies Verlinden over hun ‘New Deal’ voor een veiliger voetbal: “Hoeveel ons plan gaat kosten? Voetbal levert de maatschappij net óp!”
  PREMIUM
  Belgisch voetbal

  Vaarwel vandalisme? Lorin Parys en Annelies Verlinden over hun ‘New Deal’ voor een veiliger voetbal: “Hoeveel ons plan gaat kosten? Voetbal levert de maatschap­pij net óp!”

  Hij, pas weg uit de Wetstraat, blaast als CEO een frisse wind door de Pro League. Zij, minister van Binnenlandse Zaken, maakte zich het afgelopen jaar meer dan eens boos door een verdwaalde vuurpijl en veldbestormers met bivakmutsen. Samen willen Lorin Parys en Annelies Verlinden (CD&V) het voetbal weer veiliger maken. “Dit is een plan vóór de supporters. Dat ze weer veilig en zonder zorgen met hun kinderen en vrienden naar het stadion kunnen.” Maar welke ongemakken levert het de gewone fan op, mag er nog vuurwerk afgeschoten worden, en wie gaat dat betalen?
 3. Vuurwerkbommen, vechtpartijen, intimidaties, stoerdoenerij: hoe Essen is veranderd en politie en gemeente het problemen proberen aan te pakken
  PREMIUM
  Essen

  Vuurwerk­bom­men, vechtpar­tij­en, intimida­ties, stoerdoene­rij: hoe Essen is veranderd en politie en gemeente het problemen proberen aan te pakken

  Overlast in de vorm van vuurwerkbommen of bommetjes, intimidaties en bedreigingen, lawaaioverlast. Sinds een tweetal jaren houdt het fenomeen al aan in vooral in het centrum van Essen en in de stationsomgeving. Het gemeentebestuur krijgt kritiek dat het alles minimaliseert, maar de burgemeester weerlegt dat. “We leveren écht wel werk, maar misschien hebben de mensen wel gelijk en moeten we net dat beter communiceren. Het is niet goed dat onze inwoners met een onveiligheidsgevoel zitten.” Een verhaal van ‘rotjochies’, een hele reeks incidenten, sensibiliseren, repressie en camera’s. En de link met Roosendaal.