De Amerikaanse president Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump. © AFP

Belastingaangiften Trump blijven voorlopig geheim

De belastingaangiftes van de Amerikaanse president Donald Trump blijven voorlopig geheim. Het hooggerechtshof heeft vandaag bepaald dat ze niet worden overgedragen aan het Huis van Afgevaardigden, dat graag inzage heeft in de documenten.

1 reactie

 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Zo doe je dat. Je zorgt dat de rechter die je zelf aanstelt een goede vriend van je is en je hebt niks te vrezen. Iedereen weet dat Trump foetelde met zijn aangiftes. Waarom dek je dan als rechter dit toe?
 1. Miljonair Bernie Sanders: “Waarom vraag je ook niet aan Trump hoeveel belastingen hij betaalt?”

  Miljonair Bernie Sanders: “Waarom vraag je ook niet aan Trump hoeveel belastin­gen hij betaalt?”

  Een van de Democratische kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap, Bernie Sanders (77), is dankzij een bestseller miljonair geworden. De senator maakte gisteren zijn belastingaangifte bekend. Daaruit blijkt dat hij en zijn echtgenote Jane Sanders in de jaren 2016 en 2017 een gezamenlijk inkomen van telkens meer dan een miljoen dollar hadden, tegen 240.622 dollar in 2015. Sanders roept president Trump nu op ook zijn belastingaangifte bekend te maken.
 2. Democratische presidentskandidaten eensgezind over afzetting Trump, partijgenoten sparen opkomende Elizabeth Warren niet

  Democrati­sche presidents­kan­di­da­ten eensgezind over afzetting Trump, partijgeno­ten sparen opkomende Elizabeth Warren niet

  Aan het begin van het vierde Democratische presidentsdebat in de staat Ohio deze nacht hebben alle twaalf kandidaten hun steun uitgesproken voor het afzetten van president Trump. Aan het debat in Ohio namen maar liefst twaalf kandidaten deel, een record. Vooral Elizabeth Warren, die het steeds beter doet in de peilingen, kreeg kritiek te verwerken van haar partijgenoten. Na het debat liet het campagneteam van Bernie Sanders weten dat het populaire Democratische Congreslid Alexandria Ocasio Cortez zich achter Sanders schaart in de race om de Democratische nominatie. Dat meldt The New York Times.