Hoofdcolumnist Fung Wai-kong in politiewagen na arrestatie in Hongkong.
Volledig scherm
Hoofdcolumnist Fung Wai-kong in politiewagen na arrestatie in Hongkong. © AP

Belangrijkste columnist Hongkongse krant Apple Daily opgepakt op luchthaven

De hoofdcolumnist van de  prodemocratische Hongkongse krant The Apple Daily, die vorige week de deuren sloot, is zondagavond opgepakt op de luchthaven van Hongkong.

4 reacties

 • Guy Stanbel

  1 jaar geleden
  Wij moeten stilaan beseffen dat wij mee verantwoordelijk zijn voor dit drama. Wij moeten stoppen met Chinese producten te kopen. We zitten al zo diep in de problemen met onze economie dat China ons in handen heeft.
 • Wendy Peeters

  1 jaar geleden
  Dat gaat hier ook nog gebeuren dankzij het verplicht moeten bijhouden van gegevens door de tech giganten die nu al bepalen wat er gezegd of gedeeld mag worden. NWO in turbo tempo en het gaat niet de goede kant uit.
 • Gunter Verleyen

  1 jaar geleden
  En waar blijft de "wereldmacht" Groot Brittanie? ze hebben Hong Kong en de democratie verkwanseld aan de Chinezen en ondertussen maar roepen wat een prachtige democratie Groot Brittanie is
 • Alfons Vanacker

  1 jaar geleden
  Ja, sinds de nieuwe wet kan China ervoor zorgen dat alle US gesponsorde terroristen in HK aan banden te leggen.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.