Beelden tonen opvallend conflict in Shanghai: politie sleurt inwoners weg omdat ze woning niet willen afstaan

In Shanghai heeft de politie hardhandig opgetreden tegen coronabetogers. De inwoners protesteerden omdat ze hun appartementsgebouw moesten afstaan. Hun gebouw zou een quarantainecentrum worden. Op beelden is te zien hoe het tot een hevig conflict komt.

 1. Europese Commissie geeft kritiek op passage over elektrische wagens in Amerikaans klimaatpakket

  Europese Commissie geeft kritiek op passage over elektri­sche wagens in Amerikaans klimaatpak­ket

  De Europese Commissie heeft kritiek geuit op een passage in het nieuwe pakket met maatregelen voor klimaat en sociale zaken dat de VS neemt. Het gaat om de fiscale voordelen die voorzien worden voor kopers van elektrische auto's. Die voordelen worden enkel toegekend wanneer een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt. "De Europese Unie maakt zich grote zorgen over deze mogelijke nieuwe trans-Atlantische handelsbelemmering die de VS momenteel aan het bespreken zijn", aldus een woordvoerster van de Europese Commissie in Brussel.
 2. Indiase man wint 22 jaar durende rechtszaak tegen spoorwegen over tickettoeslag van 25 cent
  4

  Indiase man wint 22 jaar durende rechtszaak tegen spoorwegen over tickettoe­slag van 25 cent

  Tungnath Chaturvedi (66), een Indiase advocaat, wint na een 22 jaar lange strijd de rechtszaak die hij tegen de North East Railway (Gorakhpur) aanspon. De man moest 20 roepies (€ 0,24) extra betalen voor twee treinkaartjes die hij in 1999 kocht. Vorige week gaf de consumentenrechtbank de heer Chaturvedi eindelijk gelijk en verzocht de spoorwegen het bedrag met rente terug te betalen. “Het is niet het geld dat telt, maar de strijd tegen corruptie en voor gerechtigheid. Het was het waard”, zegt Chaturvedi aan de BBC.
 3. “Russen houden 100-tal medewerkers van kerncentrale Zaporizja gegijzeld”

  “Russen houden 100-tal medewer­kers van kerncentra­le Zaporizja gegijzeld”

  Russische troepen die de Oekraïense kerncentrale Zaporizja bezetten, bereiden zich voor om ze te verbinden met de Krim, het schiereiland dat in 2014 door Moskou werd geannexeerd. Het gevolg is dat de Russen, volgens de Oekraïense exploitant Energoatom, schade toebrengen aan de kerncentrale door de stroomopwekking om te leiden. De Russische militairen houden momenteel zo’n 100 Oekraïense personeelsleden gevangen op de site, zegt Petro Kotin, voorzitter van Energoatom.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 3. Duitse bondskanselier Scholz ontkent rol bij kolossaal bankschandaal in Hamburg

  Duitse bondskanse­lier Scholz ontkent rol bij kolossaal bankschan­daal in Hamburg

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft in gesprek met de pers weersproken ooit politieke invloed te hebben misbruikt toen hij burgemeester van Hamburg was in een schandaal rond de particuliere Hamburgse Warburg-bank. De financiële top van de gemeente Hamburg zou mogelijk een dubieuze invloed hebben gehad op de behandeling van de fraudezaak. Scholz wordt er komende week in Hamburg in een hoorzitting over aan de tand gevoeld.